HEKLANJE

Vrste tkanina koje mogu iritirati vašu kožu

Ako imate osjetljivu kožu i borite se protiv iritacije na koži, bolje je pažljivije odabrati tkanine koje će doći u kontakt s vašom kožom. Dijelimo s vama najčešće vrste tkanina koje mogu iritirati vašu kožu. Na taj način lako možete pronaći tkaninu koja vam stvara probleme.
1. Vuna
Vuna je jedna od najpoželjnijih tkanina za odjeću. Zbog hrapavosti vaše vunene odjeće može izazvati svrbež ili čak crvenilo na osjetljivoj koži. No ako ste i dalje odlučni nositi vuneni džemper, možete poduzeti mjere predostrožnosti tako što ćete ispod vune nositi pamučnu majicu ili duge rukave.
2. Poliester
Većina odjeće izrađena je od poliestera. Poliester se dobiva od najlona i plastike. Sprječava kožu da diše i može je nadražiti. Također može uzrokovati infekcije gripom, kožne bolesti i ginekološke bolesti. Sve ovisi o nečijoj osjetljivosti, zato budite oprezni kada koristite poliester.
3. Akril
Akril se često kombinira s drugim tkaninama za stvaranje umjetne vune i umjetnog krzna. Može vam biti ugodno kad se akril kombinira s drugim tkaninama, ali ne biste trebali zaboraviti da akrilna tkanina može izazvati crvenilo na vašoj koži u samo nekoliko minuta.
4. Najlon
Najlonska odjeća je prilično česta. No budući da se radi o sintetičkim vlaknima, možda neće biti dobra ideja ako imate osjetljivu kožu. Kemikalije u najlonskoj strukturi mogu oštetiti vašu kožu, pa budite oprezni pri nošenju najlonske odjeće.
5. Pamuk
Iako mnogi ljudi s osjetljivom kožom više vole pamuk, pamuk može izazvati mnogo problema s kožom. Pamuk nastoji prikupljati i upijati čestice deterdženta i omekšivača. Stoga može nadražiti vašu kožu i izazvati crvenilo.
Ako imate osjetljivu kožu, tkanine poput organskog pamuka, svile, kašmira, lana i konoplje najbolja su metoda za vašu odjeću. Te su tkanine možda malo skupe, ali vrlo vam je važno da vam je ugodno dok ste u odjeći.