HEKLANJE

Vruće ljeto: rajčica i mocarela! Je li to zdravo jelo?

TEMU APP 100 E KUPON

To je sjajna klasika ljeta : svježi i ukusni caprese, rajčica i mocarela koji se izmjenjuju u nizu okusa i mirisa. Uz dodatak lišća bosiljka, pretvara se u trobojno jelo koje univerzalnim jezikom, jezikom okusa, pripovijeda o lijepoj zemlji! No, jesmo li sigurni da je to zdrava kombinacija? Danas se puno govori ne samo o zdravoj i korisnoj hrani , već i o pravim kombinacijama koje promiču dobru probavu i opću dobrobit.
Upravo iz tog razloga, poželjno je pokušati shvatiti nešto više o tome: ova kombinacija nije toliko zdrava kako se čini. Želite li znati više? Započnimo!
Klasični Caprese nije baš zahvalno izbor za zdravlje!
Reći da je to znanost! Bolje izbjegavati kombinaciju rajčice i mozzarelle iz razloga usko povezanog s kemijom hrane : sukob dva sastojka uzrokuje reakciju između dva različito različita pH-a. Zapravo, mozzarella je osnovna, rajčica je kisela, njihovo istovremeno uzimanje otežava probavni i metabolički proces.
Svatko od njih treba određenu vrstu želučanih sokova koji se ne mogu istodobno aktivirati.
Ova poteškoća u “upravljanju” zalogajima često uzrokuje oticanje trbuha, nesanicu i težinu. Očito je da problem nastaje i ako konzumirate pizzu, jer nutritivna svojstva ostaju nepromijenjena čak i tijekom kuhanja!
Kako prevladati ovaj problem? Odustajanjem od konzumiranja ovog užitka? Naravno da ne! No, imajući jasne razloge zašto, jedući je, možete naići na probavne poteškoće. Pratite rajčicu s ribom, pečenom ili kuhanom, ako želite lagano i jednostavno pripremiti drugo jelo. Mozzarelle ide dobro, međutim, s špinatom i obale, ili papra, sve alkalizacijska namirnice koje olakšavaju asimilaciju svih vrijednih hranjivih tvari, bez uplitanja sa osjetljivom probavnom metabolizam.

Opasnost i simptomi hipervitaminoze

Želja za zaštitom i jačanjem imunološkog sustava vitaminima odobrava, ali u nekim slučajevima takav oporavak može dovesti do nepredviđenih situacija.

7 savjeta za lijepu kožu

Za većinu žena, dio jutarnje i večernje rutine uključuje režim njege kože nanošenjem krema, hidratantnih krema, tonika, losiona i slično.