HEKLANJE

We feed the world – Mi prehranjujemo svijet

Svaki dan u Beču količina neprodanog kruha poslana natrag u odlagalište je dovoljna za opskrbu dugog po veličini grada u Austriji, Gratza. Oko 350.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, prije svega u Latinskoj Americi, odvojeno je za uzgoj soje za prehranu austrijske stoke, dok je jedna četvrtina tog stanovništva umire od izgladnjelosti. Svaki stanovnik Europe godišnje pojede deset kilograma povrća iz umjetno navodnjavanih staklenika iz južne Španjolske, kao rezultat nestašice vode.
U dokumentarnom filmu “We feed world – Mi prehranjujemo svijet”, austrijski redatelj Erwin Wagenhofer prati porijeklo hrane koju jedemo. Njegovo putovanje odvelo ga je u zemlje kao što su Francuska, Španjolska, Rumunjska, Švicarska, Brazil i sve natrag do Austrije. Kroz film intervjuira Jeana Zieglera, UN-ovog specijalnog izvjestitelja o pravima za hranu.
“Mi prehranjujemo svijet” je dokumentarni film o hrani i globalizaciji, ribarima i zemljoradnicima, vozačima kamiona, snažnim rukovoditeljima korporacija, protoku roba i novca – film o oskudici usred obilja.
Sa svojim ne zaboravim slika, film pruža uvid u proizvodnju hrane i odgovor na pitanje kakve veze glad u svijetu ima s nama?

Poboljšajte svoje SEO činjenice

Poboljšanje tražilice u izravnom samo kažemo SEO. U SEO Metropolis Consort e-Fuzion, vlasniku sheme, planira nagrađeno rješenje za svoju web

Što je okretni moment?

Okretni moment, također poznat kao moment sile ili obrtni moment, igra ključnu ulogu u mehanici vozila. On predstavlja silu koja