HEKLANJE

Za one koji su u destruktivnoj vezi

Ovaj je članak za one koji su u braku s alkoholičarom, ovisnikom o drogama, ovisnikom o kockanju, žigolom, gulenom ili muškarcem koji širi ruke – tj. Bije.
Destruktivni odnos je odnos u kojem obje strane propadaju. On – jer je podložan porocima, ona – jer ona jednostavno podnosi i obrađuje karmu. I da, govorimo o ozbiljnim porocima, a ne o sitnicama poput razbacanih čarapa ili nespremnosti da se trenutno zakuca čavao.
Iz nekog razloga, žene imaju jedno prepoznatljivo obilježje. Spremni su uložiti tamo gdje trebaju što prije pobjeći i na ovom su mjestu spremni izdržati, “odraditi karmu”. Niti žele čak pokušati spasiti ono za što se vrijedi boriti. U ovom slučaju želim razgovarati s onima koji imaju stvarno kritičnu situaciju. Kada zajednički život nije samo radostan, već i opasan.
Želim vam ponuditi određeni algoritam prema kojem možete pokušati promijeniti te odnose – što je više moguće.
Grubi plan akcije.
1. Ako život pored vašeg supruga ugrozi vašu sigurnost, odmah nađite drugo mjesto za život. Neka bude manje prikladno i udobno, ali sigurno. Kod roditelja, kod roditelja muža (ponekad je to najbolja opcija), djevojaka, rodbine, u unajmljenom stanu ili u sobi. Nema smisla ostati tako blizu osobe koja vas, na primjer, može osakatiti ili ubiti. Pogotovo ako imate djecu koja to vide i koja su također ugrožena. Ali napustiti ga ne znači razvod. Kao što kažu, ne bojte se rastanka, bojte se razvoda. Razvod je zadnji korak kada se sve ostalo učini i ne pomogne.
Ako situacija nije toliko kritična, a zajednički život je siguran, ali neugodan, jednostavno se možete razići po različitim sobama. Interno se odvojite od supruga.
2. Molite se. Molite za njega, za sebe. Molite se da vas Gospodin vodi, da vam snage i strpljenja. Idite u crkvu, na ispovijed, na pričest, na službe. Bilo gdje – samo ako se tamo osjećate dobro. Ne možete sami.
3. Proživite svoje osjećaje nakupljene tijekom cijelog ovog vremena. Napišite pisma pritužbi, očistite svoje srce na bilo koji način, plačite, idite psihologu, razgovarajte s dobrim vjenčanim iskusnim prijateljima, upotrijebite bilo koja sredstva kako biste izvukli svoje pritužbe, bijes, strah i bol. Izvucite ih, prestanite ih nositi danonoćno – i riješite ih se.
4. Možete komunicirati sa suprugom, čak je i poželjno, ali na sigurnom i neutralnom teritoriju. Ako živite odvojeno, možete mu, na primjer, prenijeti hranu s ljubavlju. Bilo bi jako lijepo kad bi se okus ljubavi u vašoj hrani mogao natjecati s istim alkoholom, na primjer. Komunicirajte mirno, bez skandala. Objasnite da još ne možete živjeti s njim jer to nije sigurno. Da vas srce boli zbog njega, ali zasad je svima bolje ako je tako. Ako živite zajedno, ali ste se razdvojili, kuhajte s ljubavlju, hranite ga, ali istodobno se držite podalje. Ne dopuštajući intimnost u bilo kojem obliku, bez obzira koliko je to teško.
5. Prestanite igrati trokut žrtva-spašavanje-kazneni. Ako napravite ostalo, ali ostanete unutar trokuta, besmisleno je.
Prestanite ga spašavati i mislite da će bez vas jednostavno umrijeti. Neće umrijeti, ali možda će napokon odrasti. Pružite mu takvu priliku i pronađite drugi način da se potvrdite.
Prestani biti njegova žrtva. U svakoj su situaciji krivi oboje. Jedan dopušta da se prema njemu tako ponaša, drugi boli. Ponekad i same žene svojim odvratnim ponašanjem mole šake od muževa – vrijeđaju, na primjer, prvo započnu tučnjavu, ponize i potisnu muškarca, a onda on eksplodira. Ponekad je naša odgovornost jednostavno to što smo takvog čovjeka izabrali bez razumijevanja. Da, dopustio je to i prije, ali mislio sam da će se promijeniti!
Izlazi iz ovog trokuta. Naučite se više ne miješati u to. To je često najvažniji korak.
6. Nastavak sljedećeg odlomka. Ako je vaš suprug ovisan (alkohol, droga, kockarnice i tako dalje), definitivno se morate podvrgnuti “liječenju”. Oba. On će sam odlučiti, a vama se prikazuju treninzi i seminari za sudionike. Tamo ćete ne samo naučiti puno o sebi, već se zaista možete promijeniti. Inače, u mnogim gradovima takve skupine rade besplatno.
7. Pronađite žene sa sličnim iskustvima koje su učinile razliku. Supruge alkoholičara koji dugo nisu ništa pili. Supruge onih koji nekada nisu radili, a sada osiguravaju cijelu obitelj. Supruge gejmera koje su mogle početi živjeti u stvarnosti. Pronađite ih na internetu, forumima i bilo gdje. Oni koji su imali pozitivno iskustvo promjene situacije slične vašoj. Pitajte ih za savjet i poslušajte. Umjereni ponos na ovom mjestu – slušajte, pokušajte. To će vam dati i inspiraciju i nove načine kako reagirati i promijeniti situaciju.
8. Pazite na sebe. Makni se od muža i njegovih poroka. Pogledaj se. Ti si 20-30-40-50 … Ti si žena. Volite li sebe? Je li vam se svidjelo prije? Potražite načine da se vratite svom starom. Ili dođite sebi tako da vam se sviđa. Hobiji, hobiji, njega ljepote, njega tijela, tjelesna aktivnost. Ne njemu u inat, već sebi. Pokušajte se zaljubiti u sebe. Muškarci uvijek reagiraju na takve unutarnje promjene. I to vrlo brzo.
9. Dok živite odvojeno ili ste se odselili iz istog stana, ne upuštajte se u seksualne odnose! Ni u kom slučaju! To je važno. Vaš integritet mora ostati nepokolebljiv. Seks znači da ste mu već oprostili i da ste zadovoljni svime. Drastično smanjenje udaljenosti ponovno vas opušta. I treba vremena da promjena bude održiva. Želite li promjenu? Tada morate pričekati i izdržati.
10. Ne pristajte na povratak brzo i emocionalno. Kad su vam obećane promjene – a već se sretno vraćate natrag sa svim svojim stvarima, neće biti rezultata. Nećete moći uvjeriti muškarca u ozbiljnost svojih namjera ako svaki tjedan odlazite k majci i uvijek se vraćate dva dana kasnije.
Vaša odluka mora biti uravnotežena i čvrsta. Tek kad vidite stvarne promjene u onome što vas brine, vrijedi razmisliti o postupnom zatvaranju distance. Opet, postupno.
Odnosno, kada on ne samo da počne raditi, već vam, na primjer, donese prvu plaću. Ili kad je kodiran i živi mjesec, dva ili tri bez alkohola. Ili kad popravlja kod kuće. Ali samo nemojte biti previše pametni s uvjetima, da to ne bi izgledalo kao dogovor s teroristom. Trebali bi biti izvedivi, malobrojni i izravno povezani s onim što je za vas neprihvatljivo.
11. Vodite dnevnik zahvalnosti i naučite poštivati ​​svog muža. Sjetite se svih dobrih stvari koje ste imali i pažljivo zapišite u bilježnicu. Sve njegove dobre osobine, postupci zbog vas, podvizi, čak i uobičajene “sitnice” koje on čini za vas svaki dan. Naučite svoj um prebaciti s mana na vrline. Što zalijevate, to će rasti. Neka ova bilježnica bude vaša osobna tajna, on ne mora ništa znati. Samo promijenite stav u svom srcu prema njemu.
12. Prihvatite unaprijed da se možda neće htjeti presvući. A možda ni ona ne želi da se vratite. Možda će izdahnuti i krenuti svojim životom onako kako on voli. Na to ima pravo, on je i ljudsko biće. U tim je slučajevima dobro imati rezervni plan. Primjerice, date sebi i njemu godinu dana da donese takvu odluku, a onda ćete razmišljati o razvodu. Da se sve to ne bi pretvorilo u farsu kad ste ga čekali deset godina, a on je svoj život već odavno sređivao.
13. Ne žurite zaroniti u novu vezu. Dok rane ne zacijele, riskirate razbiti još više drva. Bolje započni s aferom sa sobom. Neka se zaljubite u sebe – to će vam definitivno koristiti. Možete prihvatiti nečije udvaranje, ali ne biste trebali klin izbacivati ​​klinom. Prvo biste trebali naučiti biti sretni bez pomoći muškaraca, a tek onda pažljivo pokušati komunicirati s vanzemaljcima (ako se iznenada ništa nije dogodilo s vašim mužem).
14. I opet ću reći o važnosti duhovne prakse. Bez viših sila i njihove potpore bit će vam vrlo teško proći ovaj put. Molitve, spisi, hodočašća – sposobni su brže zaliječiti rane na srcu, a osim toga daju puno unutarnje snage kako bi mogli izdržati takav test.
Zaista želim da ovaj članak nikome ne bude od koristi. Ali znam statistiku razvoda i njihove razloge, znam mnogo vrlo teških priča u kojima ne bi škodilo primijeniti barem dio gore napisanog …
Stvarno želim da vam poželim snagu da prođete takav test i dođete iz nje obnovljena i sretna. Pouzdano znam da je to moguće. Imam mnogo takvih primjera pred očima. Ako oni uspiju, uspjet ćete i vi.
Olga Valyaeva

Adwords čudo

Budući da je sigurnost posla stvar prošlosti, ljudi su počeli gledati na internet kao na način da si osiguraju dodatni

Kreditne kartice i razvod

Ako ste se nedavno razveli ili prolazite kroz razvod, jedno od važnih pitanja koje biste trebali riješiti jest kako se

Njega osjetljive kože

‘Njega osjetljive kože’ vođena je nekoliko osnovnih pravila. No, čak i prije nego što se udubimo u pravila njege osjetljive