HEKLANJE

Zamrzavanje stopala i ruku: uzroci, liječenje i prevencija

Ruke i noge su hladne, doslovno ledene i utrnule od hladnoće – problem nije opasan, ali, složite se, vrlo neugodan. Želim se brzo popeti pod toplu deku ili biti u toplim zemljama i tamo se zauvijek preseliti. Kad vas ovaj problem muči u hladnoj sezoni, to nije rijetko, ali ako ljeti patite od hladnih udova, vrijeme je da potražite uzrok. Reći ćemo vam zašto se to događa i kako provesti preventivne postupke kako bi vam stopala i ruke uvijek bili topli i ne smrzavali se.
Zašto mi se noge i ruke smrzavaju?
Mnogo je razloga zbog kojih neki ljudi često imaju hladne ruke i noge, ali da biste se lakše nosili s ovom bolešću, prvo se morate pozabaviti svojim tijelom. Stručnjaci ovaj problem povezuju sa strukturom tijela, odnosno udovima i mišićima. Čimbenici rizika mogu uključivati: vegetativno-vaskularnu distoniju, hormonalne promjene u tijelu, poremećaje cirkulacije i druge čimbenike. Da biste uklonili ovaj problem, potrebno je utvrditi sve uzroke zajedno s liječnikom.
Prema dugotrajnim statistikama koje su prikupili znanstvenici, žene pate od ove bolesti puno više od muškaraca. To je prije svega zbog činjenice da slabiji spol prirodno ima manje mišićne mase. Pri padu temperature prije svega pate ekstremiteti kod žena. Također je moguće da postoji veza s reproduktivnim sustavom tijela. Osim toga, ženska emocionalnost također ostavlja svoj trag. Sve to uzrokuje stres ili ekstremnu hladnoću može dovesti do grčenja krvnih žila koje krvlju dovode stopala i šake.
Prema riječima stručnjaka, evo najčešćih razloga zašto su vam stopala ili ruke hladni:
Poremećaji srčane cirkulacije, vegetativno-vaskularna distonija.
Vaskularne bolesti, proširene vene.
Bolesti štitnjače (hipotireoza, Bazedina bolest).
Dijabetes.
Pušenje.
Cervikalna osteohondroza.
Raynaudova bolest.
Anemija nedostatka željeza, nedostatak joda, hemoglobin.
Promjene krvnog tlaka (BP).
Kandidijaza (drozd).
Alergija.
Prethodno promrzli udovi.
Lijekovi (anaprilin, atenolol, itd.).
Anatomska obilježja ekstremiteta.
Prevencija i liječenje
Za početak je potrebno ojačati posude kontrastnim kupkama za ruke i noge. Ako je moguće, posjetite kupku ili saunu jednom tjedno, parnu kupelj u kupaonici možete zamijeniti hladnim bazenom ili rupom za led. Ako nemate vremena za kupku, kod kuće se možete tuširati kontrastom. Postupke treba poduzimati postupno i često. Oni će ojačati ne samo krvne žile, već i imunitet općenito.
Preporučuje se izvođenje zagrijavanja za noge i ruke tijekom dana, koje se sastoji od nekoliko jednostavnih vježbi usmjerenih na zagrijavanje i poboljšanje protoka krvi u ekstremitetima. Ujutro i navečer napravite opću naplatu za cijelo tijelo, redovito masirajte ekstremitete. Također je korisno hodati bosi po travi, pijesku, snijegu. Idite što je češće u prirodu i ribnjake.
Pazite na prehranu. Ako vam nedostaje hemoglobina, u prehranu uvrstite više povrća i voća, posebno poput nara, suhih marelica, badema, grožđica, bundeve itd. Da biste ojačali krvne žile i imunitet, trebate uzimati više vitamina C, E, tinkture šipka, borovnica, šumskih jagoda. Ako nemate problema sa želucem, pojedite više đumbira, senfa, crvene ljute paprike. Ne preporučuje se piti kavu, kakao, alkohol, jer sužavaju krvne žile i uzrokuju grčeve.
Jačati imunitet narodnim lijekovima. Obavezno se oprostite od pušenja. Izbjegavajte stres i nervoznu iscrpljenost. Obratite pažnju na cipele i odjeću. Ne biste trebali nositi usko i usko donje rublje. Cipele trebaju biti labave i po mogućnosti od prirodnih materijala. Vunene čarape i rukavice korisne su za ruke i noge.

Uvod u Aol Wireless Uk Broadband

AOL je jedan od vodećih svjetskih pružatelja internetskih usluga. AOL UK usluga širokopojasnog interneta također je jedna od najčešće korištenih