HEKLANJE

Zaradite novac skeniranjem QR kodova

TEMU APP 100 E KUPON

Da, istina je, ovi QR kodovi koje svakodnevno vidite su napokon ovdje da nam pomognu još više. Od sada možete zaraditi novac skeniranjem QR kodova. Jedna kompanija je omogućila das se to desi a njihovo ime je QRIKET. Nedavno smo saznali o njima i imali su dobar uticaj na nas. Iz intervjua kojeg smo pročitali vidjelo se da je njihov co-founder Ilya Spekhov veoma zanimljiv čovjek I njegova ideja I način na koji Qriket funkcioniše je nešto što moramo podijeliti s načim čitateljima.
 
Qriket vama I vašim prijateljima dozvoljava da zaradite pravi novac skenirajući QR kodove.
Ali prvo idemo početi sa QR kodovima, za sve one koji nisu upoznati šta su zapravo ti kodovi I šta možete uraditi s njima, ovaj članak će vam pomoći
 

Šta su QR kodovi?

QR je skraćenica za Quick Response Code, i danas je najpopularniji dvo-dimenzionalni barcode. U početku je korišten za praćenje automobila u procesu proizvodnje ali u zadnje vrijeme sa popularnošću smartphonea postali su uobičajni u oglašavanju i pakiranju. Primjer, možete promovirati vaš brand ili biznis  tako što ljudima pokažete svoj QR kod.
Možete napraviti naljepnice i proširiti popularnost svog QR koda preko čitavog grada da bi bolje izložili svoj biznis.



Kako ih ljudi skeniraju?

Jednostavno je, danas skoro svaki smartphone ima aplikaciju koja se može instalirati I pomoću kamere na mobitelu, skenirati QR kod. Nakon što se skeniranje završi vi ćete biti preusmjereni na izvor. Ponekad je samo link za web stranicu, neka druga aplikacija ili datoteka za download ili nešto drugo…
Sada vjerovatno više razumijete kako je Qriket sposoban za skeniranje QR kodova, oni vjerovati nađu oglašivače koji im plaćaju za nova skeniranja i klijente. Jer kad svaki put skenirate kod, postajete novi klijent ili vjeran posjetitelj nekog branda ili kompanije. Iskreno, ovdje nema ništa loše, mi vidimo situaciju u kojoj se može samo dobiti, oglašivači dobiju promociju a vi budete plaćeni za jednostavno skeniranje QR kodova.
 

Koliko možete zaraditi?

Kakos mo vidjeli na web stranici I u njihovom intervjuu sa TechCrunchom, možete zaraditi od $1 pa do $50 po skeniranju. I pri svakom skeniranju, Qriket daje šansu da osvojite stvarnu instant novac-nagradu od $1 do $1000! Qriket također dozvoljava da skenirate kodove bez internet konekcije.
Nema puno informacija na njihovoj oficijalnoj stranici ali oni su nagradili oko 11,500 korisnika sa nešto više od $780,000 do sada. Ali kao Android korisnici, moramo reći da smo razočarani jer aplikacija ne postoji za Android OS uređaje. Prilično smo sigurni da će se ovo promjeniti veoma brzo jer je ideja I stranica odlična za svakoga ko želi internet zaradu.

Marketing kod kuće

Marketinška prilika je jednostavan korak do dobivanja kućnog poslovnog pothvata. Ove vrste izgleda izvrstan su izvor za rad od kuće.