HEKLANJE

Zašto električna energija napada čovjeka?

Danas je upotreba električne energije postala široko rasprostranjena na svim poljima. Čak i u našoj kući svi predmeti rade s električnom energijom i o njima moramo voditi računa. Jer ako se pokvare, čak i malo curenje električne energije može nas koštati. Stoga, električna energija ne samo da olakšava život, već je i opasna. Stalno nas upozoravaju da nas zaštitimo od ove opasnosti. Zašto električna energija napada ljude?
Električna struja, ovisno o svom intenzitetu i trajanju, uzrokuje štetu do smrti kada prolazi kroz ljudsko tijelo. Razlog zašto struja prolazi kroz ljudsko tijelo je taj što je naše tijelo provodljivo. Stanične tekućine su vrlo provodne jer sadrže otopljene ione, posebno sol.
Neuronski signali koji dolaze u naše mišiće normalno se prenose malim električnim strujama. Kad intenzitet električne struje prelazi 16 mA, to nas sprječava da kontroliramo svoje mišiće, sprečavajući nas da oslobodimo objekt koji uzrokuje električnu struju. , utječe na naš dišni sustav i može prouzročiti privremenu paralizu. Budući da naše srce radi s malim električnim signalima, struje koje remete ovaj redoslijed uzrokuju srčani udar. Struje od 2 A uzrokuju toplinu u našim organima i nanose veliku štetu.

Kako zračiti nokte?

Sve žene uživaju u lijepim noktima. U svakom slučaju, odlazak u salon može biti malo skuplji. Ako sami naučite crtati

Partnerski programi i SEO

Iako će dobre SEO vještine učiniti vašu stranicu zapaženom u tražilicama, postoje i drugi trikovi za povećanje njihove učinkovitosti. Partnerski

Acuvue leće bez recepta

A oči govore same za sebe: ACUVUE® ADVANCE osigurava tri puta više kisika od vodeće marke kontaktnih leća. A ako

Nikolina – macho man

Nikolina – macho man (Ivo Lesić – Željko Pavičić – Ivo lesić) album: Nikolina 2 (1997)