HEKLANJE

Zašto je tako teško napredovati?

Moj djed je kupio svoju kuću za 6500 dolara. Nije imao mirovinu nakon 20+ godina rada kod istog poslodavca. Davali su mu 100 dolara svaki mjesec umjesto čeka za mirovinu. Tijekom svog života uštedio je više od 200.000 dolara. Moj je djed očito poštovao novac. Naša današnja kultura izgubila je iz vida ovo poštovanje.

Današnja generacija se ne boji da neće imati nešto, nego da neće imati sve. Dvadeset pet posto do 50 posto kupovina je neplanirano. U čemu je problem? Prosječni Amerikanac otići će u mirovinu sa samo 57.000 dolara za život.



Dug
Osobni dug porastao je za 123 posto. Znate li koliko je vremena potrebno za otplatu vaše kreditne kartice ako platite samo minimalni iznos? 20 do 30 godina!

Porezi
Većina Amerikanaca ozbiljno preplaćuje svoje poreze.

Želite li izazov?
Evo mog osobnog izazova: Pratite svoje troškove za jedan mjesec. Postavite svoje troškove u kategorije. Zapišite svaki novčić koji potrošite. Ako ne želite pratiti poslovne troškove, vodite barem osobne troškove (datum, što ste potrošili, na što ste potrošili). To će vam pomoći da stvarno dobro shvatite koliko trošite.

Nedavno sam razgovarao s nekim tko je prodavao dionice kako bi financirao svoj stil života. To je naopako. Ako prodajete stvari koje podržavaju vaš životni stil, financijski ste naglavačke. Živite s manje nego što zarađujete, štedite i investirajte s razlikom. Ako radite bilo što drugo, financijski ste naglavačke.

Big Daddy ažuriranje

Ako ste vlasnik ili vodite web stranicu i pokušavate povećati svoju poziciju u tražilici, vjerojatno ste vrlo zainteresirani saznati više