HEKLANJE

Zašto kitovi počine samoubojstvo?

S vremena na vrijeme na televiziji vidimo vijesti da kitovi počinju masovno samoubojstvo. Prikazana su leševa plaženog kita, a navodno se istražuje samoubojstvo. Ako se smatra da je samoubojstvo ljudski uzrok, zašto kitovi počinju samoubojstvo? Kitovi se snalaze putem metode koja se naziva eholokacija. Dok plivaju u oceanu, s prednjeg dijela glave šalju elektromagnetske valove, a kad ti valovi pogodiju suprotni objekt i vrate se, kit može shvatiti što je objekt ispred njega.
Ova je metoda posebno korisna u mutnim vodama. Osim toga, kitovi također imaju koristi od ove metode prilikom migracije. Međutim, s vremena na vrijeme, zbog promjene zemaljskog magnetskog polja ili pogoršanja sustava eholokacije kod kitova kao posljedice bolesti, oni počinju imati problema u određivanju smjera. Kao prirodnu posljedicu toga, kitovi se ispiru na obalu.
Dakle, zapravo ne postoji samoubojstvo.

Mercedes-Benz W124

Mercedes-Benz W124, poznat i kao serija 124, je izvanredna linija luksuznih automobila koju je proizvela poznata njemačka automobilska tvrtka Mercedes-Benz