HEKLANJE

Zašto nam prošlost smeta sreći

Prošlost ne bi trebala utjecati na našu danas. Mi sami jačamo njegovu moć stalnim negativnim sjećanjima, žaljenjem zbog prošlih pogrešaka, ogorčenosti. Kako možete zatvoriti vrata za prošlošću i početi živjeti sretan i ispunjen život?
Prošlost je dio našeg životnog iskustva, odnosno dio nas samih. Ali velika je pogreška kada dopustimo da ovaj dio dominira sadašnjošću. Stvara se lažna slika stvarnosti, jer je fokus čovjekove pažnje premješten iz sadašnjosti i budućnosti u prošlost.
Kako nas prošlost sprječava da budemo sretni u sadašnjosti
Tako osoba sebi oduzima pravo na sreću, na nove korake i mogućnosti.
Misli o prošlosti zaokupljaju većinu njegovih misli.
Kad je osoba godinama uronjena u stare pritužbe, u brušenje uspomena, kad beskrajno vodi dijaloge o razrađenim situacijama, tada očito nema vremena za život u sadašnjosti.
Vrlo je važno ostaviti prošlost u prošlosti. Bilo je, ne može se promijeniti. Ali zašto dopuštate da ovo sada utječe na vas?
Svoje prošlo iskustvo prenosi na nova područja.
Ne uzimajući u obzir činjenicu da su to različite okolnosti, različiti ljudi, različito vrijeme, a i sama osoba je također različita.
Ne prihvaća prošlost i ne može se pomiriti s njom.
Odnosno, osoba još uvijek ima iracionalnu nadu da bi sve moglo biti drugačije. Ali ovo je utopijska pozicija.
Prihvaćanje prošlosti kakva je ona presudan je korak prema oslobađanju od pritiska te prošlosti.
Potaknuti starim neispravnim stavovima
Negativni stavovi mogu značajno blokirati čovjekovu sadašnjost . Devalvira sebe i puno si zabranjuje. Iako za to ne postoji racionalna osnova.
Zašto nam prošlost smeta sreći
Prestaje se razvijati
Osoba ostaje u nekoj prethodnoj fazi i ne ide naprijed.
Kad se razvoj zaustavi, to znači da nastupa stagnacija i postupno umiranje.
Stalno sebe krivi i kritizira zbog prošlih pogrešaka
Važno je biti kritičan prema sebi. Ali to trebate učiniti u dozi. Analizirajte, zabilježite i krenite dalje bez povratka na to.
Omogućuje rast straha od budućnosti
Strah od promjene, strahovi od mogućih gubitaka i strahovi od osude drugih ljudi sputavaju osobu, ne dopušta sebi da nešto uzme iz života. Pokušava ostati u iluzornoj zoni udobnosti.
Žao mu je zbog nesretnih prošlih razdoblja
Dugotrajno samosažaljenje dobrovoljni je stav žrtve. Žrtvovjerna osoba neće si dopustiti da donese odluku o promjeni. Čuva se u sjećanjima na prošlost.
Ako razumijete da su vam ovi problemi svojstveni, vrijeme je da se sada odlučite za izlazak iz ovog nekonstruktivnog položaja.
Odnosno, ispada da je fokus čovjekove pažnje i, shodno tome, njegova energija usmjerena na prošlost, u kojem slučaju za sadašnjost jednostavno više nema snage.

SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Svjetski kup u gimnastici koji se tradicionalno održava u gradu Osijeku u dvorani Gradski vrt. Odličan provod sa cijelom obitelji

Za ljeto uz morske motive

Ovo ljeto, vrlo su popularni morski motivi. Motivi na odjeći neka budu iz morskih dubina, ribice, zvijezde, školjke, motivi plaže,