HEKLANJE

Zašto nas svrbi?

Kad smo zauzeti poslom, odjednom nas počinju slatko svrbjeti ruke, noge ili leđa.
Čini se da postoji mnogo stvari koje doista uzrokuju svrbež: prištići, rane, paraziti, alergije, bakterije, gljivične ili virusne infekcije, uključujući mnoge poznate bolesti poput AIDS-a i vodenih kozica. nos u proljeće, razlog je velik. Vjerojatno je alergičan. Neki lijekovi ili konzervansi i tvari za bojanje u lijekovima mogu uzrokovati svrbež kao nuspojavu.
Što se tiče nastanka svrbeža, odnosno njegovog mehanizma … Nažalost, odgovor na ovo pitanje još nije u potpunosti pronađen. Neurofiziolozi znaju da bilo koji vanjski čimbenik, poput muhe koja slijeće na nogu, aktivira neke receptore u gornjem i donjem dijelu slojevi kože. Ti su receptori specijalizirana živčana vlakna. Šalje signale prvo u kralježničnu moždinu, a zatim u moždani korteks putem “C žica”, koje su “žice C”. Kao rezultat, primjećujemo muhu na nogu i potjeramo muhu s noge uz zapovijed moždane kore .Zato nam svrbež koji ne osjećamo danju može postati neizdrživ kad legnemo u krevet i pokušamo noću spavati.
Pa, kako se javlja osjećaj svrbeža? C-žice počinju lučiti neurotransmitere, koji su kemikalije odgovorne za regulaciju prijenosa živaca. Najvažnija od tih tvari je tvar zvana ‘supstanca P’, koja širi krvne žile i aktivira mastociti neizravno. Mastociti također uzrokuju oticanje na koži. Izlučuje “histamin” koji uzrokuje crvenilo. Neke alergijske tvari uzrokuju izlučivanje histamina izravnom stimulacijom mastocita. Histamin također uzrokuje svrbež na tom području.

Prednosti kućne mikrodermoabrazije

Tretmani mikrodermoabrazije nekada su bili poznati kao piling za vrijeme ručka. Ovaj kratki, ali učinkovit postupak protiv starenja kože uključivao