HEKLANJE

Zašto ne mogu smršaviti?

Ljudi koji si postave cilj smršavjeti i istovremeno kažu “Počinjem u ponedjeljak”, obično završavaju u ponedjeljak. Ne da izgube želju da tako brzo započnu, već sama želja jednostavno nije dovoljna. Da je želja za gubitkom kilograma bila dovoljna, ona mora biti jaka i stabilna. Osoba koja zaista nešto želi nikada se neće odreći svog sna. Dakle, ako čujete debelog muškarca kako kaže “Želim smršavjeti” ili “Pokušao sam smršavjeti – ništa nije uspjelo”, ne vjerujte mu, on to stvarno nije želio. Ali, često zaista ne možete smršavjeti. Razgovarajmo o tome.
“Zašto ne mogu smršavjeti?” – Ovo pitanje često zbunjuju oni koji pokušavaju smršavjeti, ali rezultati izostaju. To je osobito istinito kada osoba dosegne određenu „zrelu“ dob. A da biste dobili vitke forme, posebno prije odmora ili prije „izlaska u javnost“, vrlo je poželjno. Koji je razlog što težina ne nestaje, a omraženi kilogrami ne žure nam se reći „zbogom“, već pokušajte ostati ili baciti „do brzog sastanka“.
Razlog svemu tome leži u usporavanju metabolizma. Zašto se metabolizam naglo usporava i masnoće nakupljaju? Čitamo i pamtimo.
Recite – “ne!”
Želeći smršavjeti, junački prolazi pored kafića, što mu se nažalost često događa u putu, baca tužne poglede na kobasicu u hipermarketu i noću teško uzdiše, prisjećajući se slasnih kolača. Napokon, razlog što težina ne ide mogao bi biti pretjerana konzumacija masti i ugljikohidrata. Budući da su ugljikohidrati glavni izvor glukoze u tijelu, njegov pretjerani unos zgušnjava krv, što zauzvrat utječe na brzinu metabolizma. Smanjuje se i to dovodi do taloženja rezervnih masnih naslaga, iste one potkožne masti, čija prisutnost depresira i vodi nas u depresiju.
Jedite i mršavite!
Koliko god se paradoksalno činilo, sljedeći je razlog nedostatak kalorija. Izjava da je što je manje kalorija veća brzina metabolizma nije u potpunosti točna. Kad ne unesete dovoljno kalorija, tijelo “pomisli” da je došlo vrijeme gladi i počinje štedjeti na sve moguće načine. To znači da se brzina metabolizma smanjuje i kalorije prestaju gorjeti.
Nemoguće je apsolutno odbiti konzumaciju hrane, a moguće je znatno smanjiti prehranu ne više od 1 dana u tjednu.
Postoji problem-lijek!
Sljedeći razlog može biti hipotireoza – bolest štitnjače, koju prati nedovoljna proizvodnja hormona. Što je manje hormona, to je sporiji metabolizam. Ovaj se problem lako rješava dodatnom uporabom hormona štitnjače, naravno, nakon liječničkog pregleda i imenovanja liječnika.
Silazak s kauča vaš je korak do vitkosti!
Moram reći da je nedostatak pokretnosti glavni razlog što ne možete smršavjeti. Kako natjerati beskrajno lijenu osobu da se digne i ugrije, jer će iskušenje da bez kretanja propadne cijelu večer na televizoru i dalje nadvladati slabu volju. Stoga, okorjeli ljenjivci – budite spremni: u početnoj fazi morat će potrošiti napor u borbi protiv svoje lijenosti. Navijačima će biti teško ne opterećivati ​​se fizičkim aktivnostima. No, sportska pauza koja traje samo 20 minuta pomoći će povećati brzinu metabolizma nekoliko puta.
Još bolje ako se posebno bavite sportom i prisilite se 2-3 puta tjedno oblačiti u hlače i džemper i trčkarati stazama najbližeg parka.
I upamtite: osoba koja zaista nešto želi, samouvjereno ide stisnuvši zube. Drži se svom snagom. I smršaviti.

Jeste li prevareni?

Zarađivati novac može biti vrlo težak posao. Za zaradu je potrebno vrijeme i predanost poslu. Svatko traži brži i lakši

Automobili budućnosti

Sviđalo se to okorjelim ljubiteljima automobilima ili ne, oni više ne kontroliraju svoje vozilo, nego to umjesto njih čini elektronički