HEKLANJE

Zašto nebo postaje crveno kad noću pada snijeg?

TEMU APP 100 E KUPON

Promatramo trenutke kada nebo postaje crveno u mnogo različitih vremenskih uvjeta. I gotovo svi mi utječemo na ovu neobičnu sliku. Pa, zašto nebo postaje crveno, jeste li se ikad zapitali?
Prvo, pokušajmo shvatiti zašto vidimo nešto crveno: Amasya jabuka izgleda crveno jer površina jabuke upija većinu boja na svjetlu, a površinu jabuke vidimo samo crvenu kad se crveno svjetlo reflektira u naše oči. Slično tome, kada sunčeva svjetlost padne na snježni kristal, snježni kristal se mnogo puta rasprši. Nijedan se dio svjetlosti ne apsorbira ili odbija više od drugog. Dakle, budući da se sve boje na svjetlosti jednako odražavaju natrag, boja snijega izgleda kao sunčeva svjetlost, odnosno kao bijela. Drugim riječima, bijela i plava su normalne boje snijega i neba; Te se boje mijenjaju ovisno o kutu i položaju.
Slično tome, ponekad preostala crvena boja dominira nebom, jer onečišćujuće tvari u zraku, zajedno sa kristalima snijega i kišnim kapima padaju u oborinama, ili kapljice i kristali leda na oblacima rasipaju i / ili upijaju boje koje prethode crvenoj na sunčevoj svjetlosti. Vidjeti crvenu ili dugu na zapadu ujutro također može značiti da će taj dan biti kišovit.