HEKLANJE

ZAŠTO OSJETIMO MORU NAKON VIKENDA?

Kad dugo očekivani petak dođe nakon dugog tjedna rada, radujemo se divnom vikendu, na kojem ćemo sigurno imati vremena za opuštanje, dobar provod i skupljanje snage za nadolazeći tjedan. No, vikend se bliži kraju i iznenađeni smo primijetivši umor i razočaranje. Zvuči poznato? Ako je odgovor da, provjerite koje ste radnje mogli dovesti do ovog rezultata:
➡Opće čišćenje. Mnogima se vikendi pretvaraju u svakodnevicu prave Pepeljuge, kada trebate sve oprati i očistiti, rastaviti ormare i prašinu. Da ne biste ubili cijeli vikend za čišćenje, pokušajte posvetiti vrijeme čišćenju svaki dan, dajući mu, na primjer, 20 minuta.
➡Nedostatak planova. Dogodi se da u trenu proleti jedan dan kod kuće – čini se da ste nedavno doručkovali i provjerili društvene mreže, pogledali film, a dan odmora već privodi kraju. Kako se to ne bi dogodilo, planirajte vikend, ostavljajući vrijeme za kulturni program i jednostavno opuštanje.
➡Pospano kraljevstvo. Spavati cijeli tjedan nije dobra ideja, iako vrlo primamljiva. Studije su pokazale da dugo spavanje prije ručka ne samo da ne donosi željenu energiju, već je i štetno za zdravlje, jer izaziva glavobolju i vazospazam. Zapamtite, tjelesna aktivnost nam je potrebna i vikendom, pa vježbanje neće samo koristiti vašem zdravlju, već će poboljšati i vaše raspoloženje i samopoštovanje.
➡Posao od kuće. Dogodi se da se vikendi čak pretvore u radne dane kod kuće, kada hitno trebate proći rok ili popuniti izvještaj. Česta praksa ovih vikenda može izazvati zdravstvene probleme. Stoga, ako posao ne možete zakazati za ponedjeljak, pokušajte ga s vremena na vrijeme odvratiti za šetnju parkom, na primjer.
➡Vikendom depresija. Ako vas nedjeljom navečer žudi za nadolazećim tjednom, ne žurite popustiti malodušnosti. Uključite se u brz, lagan radni tjedan koji je produktivan i zabavan.
Uživajte u vikendu i budite zdravi