HEKLANJE

Zašto se ljudi boje mraka?

TEMU APP 100 E KUPON

Kad nestane struje, osjećamo strah i počinjemo pažljivije promatrati okolinu. Čak i najmanji pokret može nas naježiti. Strah uvijek osjećamo ne samo kad je struja isključena, već i kad smo u mraku Pa, zašto se onda ljudsko biće, koje toliko može dominirati prirodom, boji mraka?
Kao vrsta koja nastoji nastaviti svoju lozu u prirodnom životu i odgojiti zdrave generacije, imamo tendenciju znati što se događa oko nas i što bi se moglo dogoditi u sljedećoj fazi. Želimo živjeti pogađajući više ili manje. zbog naše anatomske i fiziološke građe, imamo tendenciju da nam bude nelagodno u mraku, jer nam je vrlo teško osjetiti tamu.
Međutim, fobija mraka potpuno je drugačija situacija. U fobije se ubrajaju iracionalni strahovi koji su obično trajni i dovedu osobu do izvanrednih strepnji. Fobije mogu imati brojne psihološke i biološke uzroke. Iako psiholozi pokušavaju procijeniti uzrok fobija u okviru od ostalih anksioznih poremećaja, osobne razlike igraju veliku ulogu u uzrocima fobija.

Zlatni rudnik mogućnosti

Softversko rješenje CRM (upravljanje odnosima s kupcima) GoldMine postoji već duže vrijeme. Zapravo, postoje toliko dugo da je njihova web