HEKLANJE

Zašto su kreditne kartice dobre

TEMU APP 100 E KUPON

Budući da je kredit nešto što je toliko važno, ali ponekad i zbunjujuće, sve ćemo vam objasniti, jednostavnim riječima.

Također ćemo vam pokazati kako dobiti kredit koji zaslužujete, kako najbolje iskoristiti svoj kredit i načine da poboljšate svoju ukupnu kreditnu ocjenu, bez obzira gdje se sada nalazi.
Godinama je uvriježena financijska mudrost bila “kreditne kartice su loše”. Rečeno nam je da je rezanje naših kreditnih kartica jedini način da se oslobodimo dugova opterećenog ropstva. Ljudi su trebali “živjeti u skladu sa svojim mogućnostima”, a ako će se ikada koristiti kreditne kartice, to bi trebalo biti “samo u slučaju nužde”.



Ova konvencionalna “mudrost” pokazala se ne samo neistinitom, već i bolnom za one koji su je slušali. Istina je da su kreditne kartice naši prijatelji. Oni su naši saveznici u izgradnji kredita. Što mislite, koliko je lako kvalificirati se za stambeni kredit ako nikad niste ni imali kreditnu karticu? Odgovorno korištenje kreditne kartice potencijalnim zajmodavcima pokazuje da ste sposobni upravljati svojim financijama. Štoviše, inteligentan korisnik kreditne kartice okreće igru s kamatama naglavačke i zapravo koristi svoje kreditne kartice za davanje beskamatnih zajmova.

Koristite svoje kreditne kartice da zaradite za sebe

Kako biste maksimalno iskoristili svoje kreditne kartice, morate ih koristiti, i to često. Ako imate dvije kartice s ograničenjima od 500 USD, možda biste ih trebali gotovo maksimalno povećati svaki mjesec. Postavite jednu karticu za plaćanje stalnih mjesečnih računa (kabelska, mobitel, auto osiguranje itd.), a drugu koristite za kupnju goriva i namirnica. Ako imate kartice s mnogo višim limitima, recimo 5000 USD ili 10 000 USD, tada njihovo povećavanje svaki mjesec vjerojatno nije dobra ideja, ali trebali biste koristiti svoje kreditne kartice u najvećoj mogućoj mjeri – i trebali biste ih platiti u cijelosti svaki mjesec .

Recimo da imate račun za kablovsku od 90 USD koji dospijeva 3. u mjesecu, račun za mobilni telefon od 110 USD 12. i 150 USD premija za osiguranje vozila 15. u mjesecu. Vi “plaćate na pumpi” svojom kreditnom karticom 4., 11., 18. i 26., potrošivši ukupno 165 USD. To je ukupno 515 dolara. Ali evo ljepote – vaša kartičarska kuća šalje vaš izvod 1., ali ne zahtijeva plaćanje do 15. To znači da troškovi od 515 USD, od kojih neki datiraju od trećeg dana prethodnog mjeseca, dospijevaju tek 15. sljedećeg mjeseca. Budući da se kamata obračunava samo na neplaćeni dio vašeg mjesečnog duga, ovo predstavlja beskamatni zajam od mjesec i pol dana! Ako imate kreditni limit od 1000 USD (ili dvije kreditne kartice od 500 USD), možete nastaviti teretiti karticu u drugom mjesecu prije nego ikada platite troškove prvog mjeseca.

U čemu je problem? Pa zamislite da imate 1000 dolara na štednom računu tržišta novca koji donosi 5 posto. Vaš novac bi vam zarađivao kamate. U biti, zarađivali biste svaki put kada biste upotrijebili svoju kreditnu karticu.

Prijenosi stanja – još jedan način da okrenete kreditnu karticu
Igra na glavu

Ako imate veći kreditni limit, kreditne kartice možete koristiti za kratkoročno financiranje većih kupnji. Recimo da imate kreditni limit od 10.000 USD i želite kupiti novi kauč za 2.500 USD. Mogućnosti financiranja u trgovinama namještajem obično su krađe, pa zašto ne biste sami financirali kupnju? Možete dobiti beskamatni zajam do 45 dana (možda 60, ovisno o “grace periodu”) vaše kreditne kartice, a za to vrijeme možete uštedjeti novac da otplatite cijeli iznos ili barem dio. A najbolja stvar kada je vaš poštanski sandučić stalno preplavljen ponudama kreditnih kartica jest to što često možete prenijeti postojeća stanja kreditne kartice na nove kartice s početnim kamatama od 0 posto!



Na primjer, zamislite da ste kupili rabljeni automobil za 9000 USD – u potpunosti na svoju kreditnu karticu. Uobičajena mudrost bi rekla da je ovo bila užasno glupa stvar, ali vi znate bolje. Već vam je ponuđena i odobrena dodatna kartica s kreditnim limitom od 10.000 USD i početnom kamatnom stopom od 0 posto tijekom cijele godine. Nakon što izvršite jednu uplatu na saldo svoje postojeće kartice, prenosite 8500 USD na svoju novu karticu, gdje ih možete u cijelosti isplatiti s 12 uplata od 708 USD – sve glavnice, bez kamata. Nakon toga ćete posjedovati auto, bez dugova.

Ako vam je 708 dolara previše, mogli biste plaćati manje svaki mjesec, naravno. Još riskantnija, ali potencijalno isplativa strategija bila bi platiti što je manje moguće na novu karticu, a zatim se nadati još jednoj uvodnoj ponudi od 0 posto u sljedećoj godini. Nema ničeg protuzakonitog ili čak beskrupuloznog u igranju igre s kreditnom karticom na ovaj način – to ima samo financijski smisao. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice postoje kako bi zarađivale novac na vašim pogreškama, ali ako ste oprezni potrošač, možete obrnuti igru i sami zaraditi! Ono što je još bolje, iako pomalo čudno, jest da će vas kartičarske kuće smatrati još poželjnijima. Dakle, sljedeći put kada pročitate članak u kojem vam financijski guru govori da pocijepate svoje kreditne kartice, učinite si uslugu i umjesto toga pocijepajte časopis.

Iskreno,
James
http://www.CC-YES.com



I zapamtite, ne zaboravite posjetiti našu stranicu za najbolji izbor kartica na Internetu. Bez obzira kakva je vaša kreditna slika, imamo savršenu karticu za vas: http://www.CC-YES.com