HEKLANJE

Zeleni smoothie za zdravlje mozga

Započnite putovanje do zdravog tijela s ovim ukusnim smoothiejem ! Ovaj živahni koktel poslužit će kao dobar početak vašeg dana. Jabuka, kivi i kupus uistinu su zlatna hrana, jer sadrže puno vitamina C, a zajedno stvaraju vitaminsku bombu.
Jabuka sadrži puno fitonutrijenata, a 50% ih je u koži, pa vam savjetujemo da voće ne gulite. Međutim, 90% pesticida nalazi se i u kori, pa je važno kupiti organsko voće. Kelj pruža impresivnu razinu omega-3 masnih kiselina i vitamina A. I ne biste trebali patiti i brinuti ako ne jedete mlijeko. Kupus sadrži mnogo više kalcija. Peršin sadrži dvostruko više željeza od špinata i bogat je vitaminom K koji jača kosti i ograničava neuronsko oštećenje mozga. Krastavac igra važnu ulogu u zaštiti od bolesti mozga, uključujući Alzheimerovu bolest, pa ćete čašom smoothieja dobiti velike koristi. Napitak hladi, ublažava upale u tijelu, a služi i kao prirodni osvježivač daha. Đumbir je sredstvo protiv bolova koje smiruje mučninu i nelagodu u trbuhu.
Kako napraviti smoothie?
Sastojci:
1 jabuka, s kožicom
1 kivi, oguljen
1 veliki list zelenog kupusa, bez stabljike
¼ šalice kovrčavog peršina sa stabljikama
1 mali krastavac, oguljen
Kriška 2,5 cm svježeg đumbira, oguljena
2 šalice kokosa
Priprema:
Pripremite sve sastojke, izrežite ih. Stavite u blender i tucite dok ne postane glatko. Ulijte u čašu. Uživajte!

Kako prirodno povećati grudi

Ovaj članak objašnjava nekoliko stvari o prirodnom povećanju grudi, a ako ste zainteresirani, vrijedi ga pročitati, jer nikada ne možete