HEKLANJE

Zimski turizam u Hrvatskoj

Zimski turizam u Hrvatskoj je još u razvoju stoga Hrvatska trpi mnoge milijunske gubitke svake godine zbog turista koji se odluče da zimske praznike provedu negdje drugdje u susjednim zemljama poput Slovenije, Bosne, Austrije i drugih. Iako Hrvatska ima jako dobre uvijete i regije da zime provedene tamo budu odlične još uvijek se nije počelo dovoljno ulagati u procvat zimskog turizma.
Jedna od potencijalnih mjesta je Gorski kotar i Lika no u oba slučaja zimski turizam se još uvijek nije dovoljno razvio. Hrvatska ima nekoliko skijališta a najpoznatija su Sljeme i Platak koja su gradska skijališta. Pored njih ima još neka manja kao što je Perehovac i Baška Oštarija čiji učinak na hrvatski zimski turizam je simboličan stoga jedino značajnije skijalište je Bjelolasica.
Gorski kotar je jako velika gorska regija koja se proteže između Kvarnerskog primorja i doline rijeke Kupe. Na tom području nalaze se mnogobrojne planine koje obiluju prirodnim ljepotama i velikim potencijalom za zimski turizam kao što su Obruč, Snježnik i Risnjak te mnogo primorskih planina kao što su Tuhobić, Medviđak i Kobiljak. Također moramo spomenuti planine Burni, Bitoraj, Viševnica, Bjelolasica, Bijele i Smarske stijene i Klek.
Klima u Gorskom kotaru je kontinentalna. Ima jako kratka i svježa ljeta a zime su duge i oštre sa obiljem snijega. Velebit koji se nalazi između Like i jadranskog mora, dug 165 km i sadrži veliki niz planina. Vaganski vrh, Babin vrh i Veliki Malovan su najviši vrhovi. Posjeduje mnogo planinskih domova i hotela u kojima se može boraviti.
Također je jako dobro razvijem lovni turizam i alpinizam zbog gustih i velikih šuma. Lika je jako raznolika i drugačija jer obuhvaća jako veliko područje. Svi koji je posjete sigurno će uživati jer obiluje ljepotom i specifičnosti stoga će sigurno naći način da ponovno posjete ovaj nevjerojatan kraj.

Njega kože lica svojim rukama

U svijetu tijesnih rasporeda, štetnog zagađenja, visoke tjeskobe i sve veće napetosti, vaša koža podnosi napor i to se vidi!