HEKLANJE

Zlatne vježbe za zdravlje

TEMU APP 100 E KUPON

Nije teško sami procijeniti vlastito zdravlje. Da biste to učinili, trebali biste sjesti ili odgurnuti se 30 puta, nagnuti se prema naprijed i dosegnuti nožne prste bez savijanja koljena. A ako to možete postići bez otežanog disanja, onda je ovo dobar rezultat. Koji će vam pokreti pomoći da budete zdravi ?
Zlatne vježbe za zdravlje
Ove se vježbe s pravom nazivaju trijadom zdravlja i smatraju se “zlatnima” za postizanje dugovječnosti. Nije ih teško dovršiti, a mogu se lako obaviti kod kuće. Za zdravlje zglobova vrlo je važno održavati njihovu pokretljivost, a mnogi procesi u tijelu ovise o stanju i volumenu mišićnog tkiva, uključujući i to koliko ćete se dugo osjećati ugodno u vlastitom tijelu. A ako tijekom kretanja nemate otežanog disanja, to ukazuje na to da kardiovaskularni i dišni sustav funkcioniraju normalno.
1. Klasični čučnjevi
Čučnjevi su jedna od glavnih vježbi u bilo kojem programu vježbanja. Da biste je izveli, trebali biste sjesti, a zatim se uspraviti u početni položaj – stojeći. U izvođenju ovih vježbi sudjeluje vrlo velika mišićna skupina, što pomaže aktiviranju cirkulacije krvi. Čučnjevi djeluju poput pumpe, prisiljavajući krv da opere sve organe i sustave.
Ove vježbe savršeno pomažu u borbi protiv visokog krvnog tlaka, potiču opskrbu krvlju zdjeličnih organa, vraćaju zdravlje zglobnih i ligamentnih tkiva, kao i genitourinarnog sustava.
2. Sklekovi
Ova svestrana vježba je također osnovna. Predstavlja spuštanje i podizanje vlastitog tijela uz pomoć ruku. Možete ga izvoditi s poda, što je najčešće poželjno, dopušteni su sklekovi s gimnastičke klupe, potpora bilo koje visine, sa zida.
Smatra se neophodnim za razvijanje mišića gornjeg ramenog pojasa . Ova vježba pomaže poboljšati funkcioniranje dišnog sustava, srčane aktivnosti i krvožilnog sustava. Muškarci uz njegovu pomoć stječu snažne i snažne reljefe mišića, a za djevojčice djeluje kao prevencija mastopatije.
3. Trbušnjaci
Snažni trbušnjaci temelj su zdrave kralježnice , donjeg dijela leđa i dubokih mišića koji čitav donji dio tijela održavaju u stabilnom položaju. Oni predstavljaju savijanje gornjeg dijela trupa bez podizanja donjeg dijela leđa od poda ili bilo kakvog oslonca. Vježbe za trbušne mišiće stimulirajuće djeluju na rad svih unutarnjih organa. Poboljšavaju funkcioniranje probavnog sustava, crijevnog trakta, poboljšavaju funkcije jetre, žučnog mjehura i genitourinarnog sustava.
Izokreti vam omogućuju intenzivan trening svih trbušnih mišića potrebnih za održavanje uspravnog trupa i održavanje zdrave kralježnice.
Zlatne vježbe za zdravlje: TOP-3
Potrebno je pravilno izvoditi sve pokrete, slijediti tehniku ​​disanja – najteža faza vježbe uvijek strogo pada na izdah. Ako nemate dovoljno tjelesne spremnosti ili imate kronične bolesti, bolje je konzultirati se s liječnikom prije izvođenja.
Započnite vježbe s tri ponavljanja po 3-5 serija u svakom od njih. Pratite svoje zdravlje, ne dopustite akutnu bol. Teret dodajte postupno, povećavajući broj ponavljanja. Pokušajte vremenom povećati vrijeme vježbanja na 30-40 minuta

DAMIR KEDŽO – ZAUVIJEK TVOJ /LIVE/

www.myspace.com www.damirkedzo.com 04.12.2008. – Emisija za danom”..Damir Kedžo je predstavio svoj prvi nosac zvuka(CD), pod naslovom – DAMIR KEDŽO, koji

Seks u zreloj dobi

Većina ljudi u zreloj dobi internalizira dobne norme vezane uz vrijeme kad su određene aktivnosti prihvatljive. Razvoj u zreloj dobi

Smanjenje žičane plastike

Wired Plastic robna je marka jedne od najisplativijih prepaid debitnih kartica. Za razliku od kreditnih kartica, ne postoje dugovi kada