HEKLANJE

Znakovi da vam Candida ubija zdravlje

Prekomjerna količina kvasca u tijelu može dovesti do probavnih problema, kožnih osipa, peruti, problema s pamćenjem, depresije i drugih štetnih učinaka. Preobilje gljivica češće je u žena. Zašto se ovo događa?
Prema statistikama, polovica ženske populacije planeta pati od prekomjerne količine kandide u tijelu. Što je to i kakav utjecaj na gljivice imaju alkohol, stres ili antibiotici? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći ćete u ovom članku.
Candida: što je to i kako razumjeti da je ona ta koja je odgovorna za sve nevolje?
Najčešća vrsta kvasca naziva se kandida. U malim količinama takva je gljiva uvijek u ljudskom tijelu u ispravnoj ravnoteži s korisnim bakterijama i potiče bolju apsorpciju hranjivih sastojaka iz hrane.
Zdravstveni problemi započinju kada kandide ima više nego korisnih bakterija. Dva su glavna oblika viška ove gljive – sustavni i fatalni. U prvom slučaju pojavljuje se drozd , gljiva na noktima, probava je poremećena i dolazi do promjena raspoloženja. U drugom slučaju može doći do trovanja krvi, što je opasno po život.
Utvrditi koje su gljive uzrokovale zdravstvene probleme mogu se samo laboratorijskim istraživanjima. Neki se dijagnosticiraju pomoću posebnih internetskih testova koje je lako pronaći na Internetu, ali, naravno, rezultati takvih testova možda neće biti sasvim točni.
Zašto Candida raste
Glavni čimbenici su:
stalni stres – izazivaju neravnotežu u ravnoteži bakterija u tijelu;
loša prehrana – rast kvasca potiče pretjerana konzumacija rafiniranih ugljikohidrata, šećera, prerađene hrane i alkoholnih pića;
dugotrajna upotreba antibiotika ili steroida – uzrokuje neravnotežu mikroflore;
uzimanje kontraceptiva – kvasac aktivno raste s povišenom razinom estrogena, što provocira uporabu kontraceptiva.
Simptomi kandidijaze
Prekomjerna količina kandide dovodi do kršenja integriteta crijevnih zidova, što zauzvrat pridonosi oslobađanju otrovnih tvari. Uz to, povećanje propusnosti crijevnih zidova dovodi do poremećaja metaboličkih procesa i ometa normalnu apsorpciju hranjivih sastojaka, a to može poslužiti kao poticaj za razvoj ozbiljnijih problema – autoimunih bolesti, poremećaja rada štitnjače, suzbijanja imunološki sustav.
Sljedeći simptomi ukazuju na to da u tijelu postoji precijenjena količina kvasca:
gubitak koncentracije, problemi s pamćenjem;
česte promjene raspoloženja, depresija;
stalni umor;
nadutost;
kožne bolesti (rozacea, urtikarija, ekcem i druge);
perut;
gljivična infekcija ploča nokta i kože;
povećani sadržaj žive u tijelu.
Kako vratiti zdravlje?
Da biste spriječili povećanje količine kvasca, potrebno je iz prehrane izuzeti šećer, rafinirane ugljikohidrate, prerađenu hranu i alkohol. Smanjite unos mahunarki, žitarica, škrobnog povrća, fermentirane hrane i slatkog voća. U nekim slučajevima ne možete bez antifungalnih lijekova. Kad se razina gljivica stabilizira, u prehranu treba uključiti kvalitetne probiotike. Sljedeće namirnice pomažu vratiti zdravlje:
kupus, rotkvica;
masna riba;
kokosovo i maslinovo ulje;
Jabučni ocat;
češnjak;
limun;
cimet;
klinčić;
đumbir.
Vrijeme liječenja ovisi o tome što je uzrokovalo rast kandide. Ako se pridržavate prehrambenih preporuka, tada će se stanje moći poboljšati za nekoliko tjedana.

Masaža mišića dna zdjelice

Topli oblozi i masaža mišića dna zdjelice smanjuju potrebu za urezom međice, a porođaj bez epiziotomije je za ženu mnogo