HEKLANJE

Luk, češnjak, med, kefir … Ne propustite ove hranjive sastojke za jak imunitet

Ističući da je zima sezona na koju treba biti oprezan u pogledu općeg zdravlja tijela, evo informacije o hrani koja će održavati tijelo otpornim u uvjetima pandemije u kombinaciji sa zimskom hladnoćom.
Hrana koju zbog jakog imuniteta ne smijete propustiti sa svog stola …
Voće kao šipak, jabuke, naranče, mandarine i grejp u svakom su slučaju neizostavna hrana zimi. Šipak posebno jača naš imunološki sustav, antioksidans je i prijatan za srce.
Jabuka; Daje snagu tijelu s vitaminima A, B6, C, E, K i prijatan je za probavu. Agrumi poput naranče, mandarina i grejpa sadrže puno vitamina C i jačaju naš imunitet.
Celer, jedno od zdravog zimskog povrća, prijatan je za srce i ima koristi u čišćenju jetre. Bogata vitaminom A i beta karotenom, mrkva pomaže u uklanjanju toksina iz tijela i borbi protiv mikroba.
Špinat, koji je bogat izvor željeza, jedna je od namirnica koje blagotvorno djeluju na mišiće i živčani sustav vitaminima i mineralima koje sadrži, a preporučuje se obilna konzumacija.
Omega-3 čuva vodene proizvode
Konzumacija prosječno tri porcije mesa tjedno korisna je za zdravlje. Iako ne postoje zabrane lova, sezonsku i uzgojnu ribu možemo jesti dvanaest mjeseci.
Meso je izvor hrane bogat proteinima. Morski plodovi posebno obiluju omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su kardiovaskularne, kao i proteinima.
Luk, češnjak, med i kefir
Luk i češnjak snažni su antioksidanti. Ovu hranu, koja se u narodu naziva prirodnim antibiotikom, treba što više konzumirati.
Jogurt i kefir bogati su probioticima, koji jačaju naš imunitet i korisni su za crijeva i kosti.
Med sadrži obilje minerala i vitamina B skupine. Ima antibakterijska svojstva i štiti naše tijelo od mnogih bolesti. Osim ove hrane, ne treba zaboraviti ni mahunarke, koje su dobar izvor energije.
Tijekom zimskih mjeseci potrebno je što više se kloniti masne i slatke hrane. Treba voditi računa o sezonskim povrćem i mahunarkama, a za voćem za šećerom, koji su prirodni izvori šećera.

TEMU APP 100 E KUPON

Lako uređenje prednjeg dvorišta

Imati prednje dvorište s malo održavanja cilj je mnogih ljudi. Možete jednostavno upravljati uređenjem prednjeg dvorišta od strane bilo kojeg

Povijest parfema

Što je parfem? Ljudi koriste parfeme skoro kroz cijelu zabilježenu povijest. Dok su se higijenski standardi mijenjali kroz stoljeća (španjolska