HEKLANJE

5 načina da izgubite poštovanje kao SEO

Svijet optimizacije za tražilice prilično je konkurentan. Da bi tvrtka za optimizaciju tražilica bila uspješna, važno je razviti jaku, cijenjenu online prisutnost. Evo pet načina koji će zajamčeno spriječiti da vaša SEO tvrtka stekne poštovanje:

1) Loše dizajnirana web stranica



Ništa ne govori “amaterski” kao loše dizajnirana web stranica. Ako vaša web stranica izgleda kao da ju je izradio jedanaestogodišnjak s Microsoft FrontPageom, bit će vam izuzetno teško uvjeriti ljude da vas angažiraju. Iako ste možda SEO, a ne web dizajner, ljudi i dalje očekuju da vaša web stranica ima profesionalni izgled. Pokazivati svojim potencijalnim klijentima svoju neatraktivnu web stranicu je kao da se na razgovor za posao pojavljujete u kratkim hlačama i majici. Ako nemate oko za web dizajn, učinite si uslugu i angažirajte web dizajnera da izradi web stranicu profesionalnog izgleda za vašu tvrtku.

2) Loše rangiranje za ime vaše tvrtke

Ako stvarno želite biti sigurni da vas nitko ne angažira za vaše usluge optimizacije za tražilice, pobrinite se da web stranica vaše tvrtke bude loše rangirana na Googleu zbog vlastitog naziva. Još bolje, pobrinite se da se čak i ne indeksira! Ako čak ni ne možete postići da web stranica vaše tvrtke bude dobro rangirana za vlastito ime, velike su šanse da optimizacija za tražilice nije polje za vas. Ne morate biti rangirani na prvoj stranici Googlea za optimizaciju tražilica ili marketing tražilica (iako je vrlo korisno ako to učinite), ali barem rangirajte broj jedan za ime vaše tvrtke.

3) Slanje neželjene pošte

Osim ako niste David Naylor, slanje neželjene pošte neće privući potencijalne klijente. Bez obzira na to pokušavate li svoju tvrtku poslati spamom na naslovnu stranicu Digg-a ili samo objavljujete gomilu beskorisnih tema na forumima kako biste izgradili povratne veze, većina opće populacije ne gleda na spam.

4) Loš pravopis i gramatika

Ovo se može činiti kao sporedan detalj, ali loš pravopis i gramatika mogu imati isti učinak kao loše dizajnirana web stranica. Bilo da se radi o deset tipfelera na vašoj početnoj stranici ili loše napisanim postovima na forumu, loš pravopis i gramatika čine da vi i vaša tvrtka izgledate mnogo manje profesionalno. To je nešto što se lako može izbjeći lektoriranjem onoga što upisujete prije objavljivanja ili slanja. Ako vam je stvarno teško sastaviti koherentne rečenice, uložite u primjerak Elementa stila.



5) Preuzimanje poslova s kojima se ne možete nositi

Ako uzmete klijenta i obećate mu da će njegova web stranica biti rangirana na prvoj stranici Googlea za Viagru, velike su šanse da će taj odnos loše završiti. Izuzetno je važno ne samo biti realan s klijentima u pogledu njihovih očekivanja, već i nikada ne prihvatiti posao za koji znate da ga nećete moći izvršiti. Uzeti nečiji novac i ne dati rezultate je zajamčeni način da provučete ime i ugled svoje tvrtke kroz blato!

TEMU APP 100 E KUPON