HEKLANJE

Popravak kreditne sposobnosti putem kreditnog savjetovanja

Kao i mnoge druge stvari u životu, planiranje proračuna je vještina. Neki ljudi su bolji od drugih u upravljanju svojim prihodima i održavanju dobrog stanja u pogledu svojih dugova. Gotovo svatko od nas u bilo kojem trenutku ima neku vrstu duga: račun za kreditnu karticu, nepodmireni zajam ili hipoteku. Ispravnim upravljanjem tim dugovima zadržat ćete dobar kreditni rejting koji će vam omogućiti da nastavite primati kredite u budućnosti. Ako ne izvršite pravovremene uplate prema svojim zajmovima – ili još gore, otpustite ih da otplate – naći ćete se s lošim kreditnim rejtingom, što će vas lišiti mnogih ekonomskih prilika. Da biste se uključili u popravak kreditne sposobnosti, morate polagano ponovno podići svoj kreditni rejting. Jedna stvar koja vam može pomoći u tome je da potražite pomoć kreditnog savjetnika.

Općenito, kreditno savjetovanje obavljaju neprofitne agencije i ne treba ga brkati s profitnim tvrtkama za popravak kredita. Ovo posljednje treba izbjegavati. Tvrtke za popravak kreditne sposobnosti imaju reputaciju prevaranata, osobito one koje se oglašavaju na internetu. Čak i ako se ne pokaže da je riječ o prijevari, vrlo je vjerojatno da tvrtka za popravak kreditne sposobnosti neće učiniti ništa što vi sami ne možete: uputit će vas da dobijete svoje kreditno izvješće i osporiti sve negativne stavke u njemu, i čak može predložiti da pokušate ilegalne aktivnosti kao što je dobivanje “novog” kreditnog rejtinga na drugoj adresi.



Nasuprot tome, usluga kreditnog savjetovanja pruža samo savjete i to u kontekstu koji isključuje motiv zarade. Ovo je najbolji i najinteligentniji način za popravak kredita. Poricati da će ponovna izgradnja vašeg kreditnog rejtinga biti dug proces koji zahtijeva vrijeme i disciplinu znači učiniti sebi medvjeđu uslugu, a kreditni savjetnik će vam pomoći u donošenju dugoročnih planova i odluka koje su vam potrebne kako biste se uključili u učinkovito popravljanje kreditne sposobnosti.

Većina dobrih organizacija za kreditno savjetovanje pružit će vam savjete i radionice, kao i obrazovne materijale. Pomoći će vam da naučite kako napraviti proračun i pridržavati ga se, što će dugoročno biti iznimno korisno za vaš kreditni rejting. Također će vam moći pružiti savjetovanje jedan na jedan, tako da možete ispitati i naučiti donositi dobre ekonomske odluke na temelju vašeg određenog kreditnog iskustva.

Problem s tvrtkama za popravak kredita – i razlog zašto biste trebali biti sumnjičavi prema njima – je taj što predlažu brzo rješenje koje odgovara svima. Svatko tko tvrdi da može brzo popraviti vaš kredit, a da ne zna ništa o situaciji, ne govori istinu. Kreditni vijećnik može biti ključan u pružanju upravo one posebne pažnje koju će tvrtka za popravak kredita izbjegavati.

Ono što je najvažnije, ako se uključite u popravak kredita pomoću savjetnika, vaša će rješenja biti dugoročnija, jer ćete naučiti kako učinkovitije upravljati svojim proračunom i unijeti trajne promjene u svoje navike potrošnje. Ovo je daleko bolje od plaćanja tvrtki za popravak kredita koja obećava brzo rješenje koje za vas nema obrazovnu vrijednost.

TEMU APP 100 E KUPON