10 skupih pogrešaka tražilica koje treba izbjegavati

Ako imate web stranicu, već znate važnost prometa. Promet je internetski marketing kao lokacija nekretnina. To je jedino što je stvarno važno. Ako ne možete generirati ciljane posjetitelje na svoju stranicu, nećete ostvariti nikakvu prodaju.
Obično je vlasnik ili dizajner web stranice osoba određena za usmjeravanje prometa na web mjesto. Glavni sastojak u stvaranju prometa je tražilica. U principu, možete koristiti oglašavanje, ali to će vas koštati. Korištenje tražilica za generiranje ciljanog (zainteresiranog za vaš proizvod) prometa je najjeftinija poznata metoda.

Nažalost, mnogi vlasnici web stranica ne razumiju važnost vidljivosti na tražilicama, što dovodi do prometa. Veću važnost pridaju izradi “lijepe” web stranice. Nije da je to loše, ali je stvarno sekundarno u odnosu na plasman na tražilici. Nadajmo se da će vam sljedeći popis uobičajenih pogrešaka, koje čine mnogi vlasnici web stranica, pomoći da generirate više ciljanog prometa na svoju web stranicu… uostalom, nije li to ono što želite.



1. Neučinkovito korištenje ključnih riječi.

Ovo je vjerojatno jedno od najkritičnijih područja dizajna stranice. Odaberite prave ključne riječi i potencijalni kupci će pronaći vašu stranicu. Upotrijebite pogrešne i vaša će stranica imati malo, ako ga uopće ima, prometa.

2. Ponavljanje istih ključnih riječi.

Kada uvijek iznova koristite iste ključne riječi (zvano slaganje ključnih riječi), tražilice mogu smanjiti (ili preskočiti) stranicu ili web mjesto.

3. Pljačkanje stranica s drugih web stranica.

Koliko ste puta čuli ili pročitali da je “ovo internet i da je u redu” ukrasti ikone i tekst s web-mjesta za korištenje na vašem web-mjestu. ne čini to Jedna je stvar učiti od drugih koji su bili tamo, a druga je potpuno kopirati njihov rad. Tražilice su vrlo pametne i obično otkrivaju dupliranje stranica. Mogu vas čak i spriječiti da ikada budete na njihovom popisu.

4. Korištenje ključnih riječi koje nisu povezane s vašom web stranicom.



Mnogi vlasnici neetičnih web stranica pokušavaju postići vidljivost u tražilici koristeći ključne riječi koje nemaju nikakve veze s njihovom web stranicom. Oni postavljaju nepovezane ključne riječi na stranicu (kao što je “seks”, ime poznate slavne osobe, vruća tema pretraživanja dana, itd.) unutar meta oznake za stranicu. Ključna riječ nema nikakve veze s temom stranice. Međutim, budući da je ključna riječ popularna, misle da će to povećati njihovu vidljivost. Ovu tehniku tražilice smatraju spamom i može uzrokovati uklanjanje stranice (ili ponekad cijele stranice) s popisa tražilice.

5. Punjenje ključnih riječi.

Poput gore navedenog slaganja ključnih riječi, to znači dodijeliti više ključnih riječi opisu grafike ili sloja koji se pojavljuje na vašoj web stranici pomoću “alt=” HTML parametra. Ako tražilice otkriju da ovaj tekst zapravo ne opisuje grafiku ili sloj, smatrat će se spamom.



6. Oslanjanje na skriveni tekst.

Možda ste skloni misliti da ako ne vidite, ne boli. Pogrešno… Ne pokušavajte sakriti svoje ključne riječi ili ključne fraze tako da ih učinite nevidljivima. Na primjer, neki neetični dizajneri postavili su ključne riječi u istu boju kao pozadina web stranice; čime ga čini nevidljivim.

7. Oslanjanje na sitan tekst.



Ovo je još jedna verzija gornje stavke (oslanja se na skriveni tekst). Nemojte pokušavati sakriti svoje ključne riječi ili izraze ključnih riječi čineći ih sićušnim. Postavljanje veličine teksta ključnih riječi tako male da se jedva može vidjeti to čini.

8. Pod pretpostavkom da su sve tražilice iste.

Mnogi ljudi pretpostavljaju da sve tražilice igraju po istim pravilima. To nije tako. Svaki ima vlastitu bazu pravila i podložan je promjenama kad god to poželi. Obavezno naučite što svaka glavna tražilica zahtijeva za visoku vidljivost.

9. Korištenje besplatnog web hostinga.

Nemojte koristiti besplatni web hosting ako stvarno ozbiljno namjeravate povećati promet stranice putem vidljivosti tražilice. Često će tražilice eliminirati sadržaj s ovih besplatnih hostova.

10. Zaboravljate provjeriti nedostaju li elementi web stranice.

Obavezno provjerite je li svaka stranica na vašem web-mjestu cjelovita, poput poveznica koje nedostaju, grafike itd. Postoje web-mjesta na webu koja će to učiniti besplatno.

Ovo su samo neke od metoda i tehnika koje biste trebali izbjegavati. Nemojte se prepustiti iskušenju da će vam ove metode pomoći. Oni će učiniti više štete nego koristi za vašu web stranicu.

Ne samo da ćete potrošiti tjedne uzaludnog truda, već ćete možda svoju stranicu zauvijek izbaciti iz tražilica. Uložite malo vremena da naučite ispravne tehnike za povećanje vidljivosti tražilice i vaš će se neto promet povećati.