HEKLANJE

4 savjeta za pronalaženje web hosta koji je pravi za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, konačno ste isplanirali invaziju na čarobni svijet Interneta. Svi titlovi spremni, sve informacije prikupljene, svi detalji ispisani. Što dalje?

Vaš sljedeći važan korak je pronalaženje web hosta za vašu web stranicu, onog pravog.



Web host je davatelj usluga koji postavlja vašu web stranicu na računalo koje je spojeno na Internet. To zatim daje ljudima koji surfaju internetom način da pristupe vašoj web stranici.

Pronalaženje najboljeg hosta za web-mjesto vaše tvrtke jedan je od najvažnijih koraka pri postavljanju vašeg poslovanja na mrežu. Ne samo da će vaš domaćin biti odgovoran za postavljanje stranice vaše tvrtke na Internet; također će biti odgovoran za njegovo držanje i dostupnost potencijalnim kupcima.

Sada pogledajmo korake koje treba slijediti pri odabiru pravog web hosta:

1. Napravite online plan za svoju stranicu. Što ćete prodavati, broj artikala, način plaćanja i karakteristike vaše stranice. Zatim odredite mogućnosti za širenje svoje stranice u sljedećih šest mjeseci, iduću godinu i sljedećih pet godina. Razmotrite ove čimbenike prije nego što svog mogućeg domaćina uvrstite u uži izbor.

Diskovni prostor/pohrana odnosi se na količinu prostora koju plan web-hostinga daje za stranice, slike i sve dodatne datoteke vašeg web-mjesta. Uzmite to u obzir pri određivanju ukupnog broja datoteka koje ćete koristiti za svoje web mjesto i njihove veličine. Ako planirate izraditi web mjesto s puno video ili audio datoteka, trebat će vam puno prostora na disku. Provjerite može li vaš domaćin ispuniti ovaj uvjet.

Programski jezici kao što su ASP, PHP, Perl/CGI, JSP i ColdFusion koriste se za stvaranje puno popularnih skripti (softvera) koji pomažu funkcioniranju vaše web stranice. Provjerite podržava li vaš web host jezik koji koristite. Također, ako planirate prodavati usluge ili proizvode sa svoje web stranice, provjerite nudi li plan web hostinga koji odaberete neku vrstu rješenja za e-trgovinu.

2. Sada kada ste provjerili sve svoje zahtjeve, odaberite svojih pet najboljih odgovora. Iznenađujuće, mnogi domaćini kojima pošaljete zahtjev za ponudu neće odgovoriti do postavljenog roka. Ignorirajte ih i pogledajte odgovore koje dobijete i odaberite pet najboljih.



3. Zatražite reference. Uzmite svoj kratki popis domaćina i pitajte ih za imena nekih od njihovih klijenata — zatim podignite slušalicu i pogledajte što klijenti domaćina imaju za reći. Svakako se raspitajte koliko je domaćin dobar u stavljanju stranice na internet.

4. Testirajte njihovu službu za korisnike. Podignite slušalicu i nazovite korisničku podršku u 2 ujutro. Pošaljite e-poruku korisničkoj podršci da vidite koliko vam brzo odgovaraju. Učinite što je potrebno da se osjećate ugodno sa svojim pružateljem usluga prije nego što uđete u bilo kakav poslovni odnos.

Odabir pravog web hosta lakši je ako mu pristupite na način na koji biste pristupili bilo kojoj drugoj velikoj kupnji za svoju tvrtku. To može značiti razliku između uspjeha i neuspjeha za vaš online pothvat.



Šminka kroz stoljeća

Kako smo mi kao ljudi došli do točke da trošimo milijarde dolara godišnje na kozmetiku i da je postala društvena