HEKLANJE

40 milijuna pružatelja web hostinga na izbor

Postoji više od 40 milijuna pružatelja usluga web hostinga koje možete izabrati i svi su oni žedni za dodavanjem vaše tvrtke u svoj portfelj, u ovoj situaciji kako prepoznati i razlikovati najbolje od lošijih pružatelja usluga web hostinga. U nastavku sam istaknuo neke ključne točke koje treba uzeti u obzir pri odabiru pružatelja web hostinga.

Sigurnost



Sigurnost vaše web stranice najvažnija je stvar koju treba razmotriti nakon što vaša web stranica počne živjeti, trebali biste biti 100% sigurni da je tehnologija koja oživljava vaš web projekt najvišeg kalibra i iznimno sigurna. Ako svoju web stranicu postavite za obradu podataka o klijentima i prikupljanje plaćanja putem interneta, trebali biste razmisliti o pružatelju usluga hostinga koji vam može pružiti poslužitelj koji ima mogućnosti šifriranja i mogućnost postavljanja namjenskog sigurnog poslužitelja ako i kada to zatražite.

Prostor poslužitelja

Prije nego što se posvetite davatelju usluga hostinga, prvo razmislite o količini prostora na disku koji će vam trebati za smještaj vaše web stranice, razumna količina je oko 500 MB, do 1 GB prostora na disku, što je dovoljno za bilo koju malu tvrtku, osim ako planiraju pokrenuti repozitorij softvera ili galeriju slika ili web stranicu za dijeljenje datoteka. Pružatelji web hostinga nude svojim klijentima nekoliko paketa hostinga, a mnogi paketi dolaze s nepotrebnim prostorom na disku za vrlo razumnu cijenu u pokušaju da nadmaše svoje konkurente u mnogim slučajevima. Ustanovio sam da pružatelji usluga hostinga rade sve kako bi korisnicima pružili izvrstan hosting paket koji samo na papiru izgleda dobro.

Pouzdanost

Pouzdanost pružatelja usluga hostinga je ključna. Duljina vremena u kojem posluju, njihov postotak neprekidnog rada, razumno vrijeme neprekidnog rada koje biste trebali očekivati je najmanje 99,5% te njihove prakse i politike sigurnosnog kopiranja i dohvaćanja podataka. Neki pružatelji usluga hostinga imaju više podatkovnih centara, a neki vam čak mogu dati izbor gdje će biti vaš poslužitelj. U idealnom slučaju, što vam je poslužitelj bliže, to bolje, jer će prijenos datoteka i interakcija s poslužiteljem biti brži. Ovo bi moglo biti dobro pitanje za postaviti tvrtki na telefonskom pozivu iznad.

podrška

Tehnička podrška je nešto što bi svakako trebalo biti dio web hosting plana. Profesionalni pružatelji usluga web hostinga nude korisnicima sustav ulaznica za podršku, ovaj sustav podrške prati sve vaše upite i automatski će vas obavijestiti putem e-pošte ili SMS-a kada se vaš upit ažurira. Sustav podrške također vam daje pristup pregledu statusa bilo koje prijave koju ste pokrenuli, postavljanju prioriteta i provjeri vremena odgovora.



PHP/CGI-Bin

Bez obzira koju vrstu stranice planirate pokrenuti, velike su šanse da ćete na kraju morati instalirati neku vrstu CGI skripte. Bilo da se radi o skripti za upravljanje popisom e-pošte, procesoru obrasca za kontakt ili možda čak i otmjenoj skripti za obradu kreditnih kartica, vaš će vam račun za hosting morati omogućiti da ih instalirate i pokrenete. To zahtijeva pristup posebnoj mapi na vašem poslužitelju pod nazivom “CGI-Bin”. Neki hosting računi dopuštaju vam samo korištenje “unaprijed instaliranih” skripti kao sigurnosnu mjeru. To su skripte koje su vlasnici tvrtke instalirali i konfigurirali kako bi znali da će raditi ispravno i da neće negativno utjecati na performanse njihovog poslužitelja. To je možda sve što vam treba, ali ako imate potrebno znanje, uvijek je lijepo imati mogućnost instaliranja vlastitih skripti i konfiguriranja kako bi odgovarale vašim individualnim potrebama. Također biste trebali biti sigurni da račun koji odaberete podržava jezik na kojem su napisane vaše skripte, kao što su PHP, Perl itd.