HEKLANJE

Besplatna kreditna izvješća: nabavite svoje danas!

TEMU APP 100 E KUPON

Možda ste vidjeli oglase koji vam govore gdje možete besplatno dobiti kopije svojih kreditnih izvješća potrošača. Pročitajte sitna slova i vidjet ćete da postoji neka kvaka s ovim oglasima koja će vas u konačnici koštati. Ne morate platiti za svoja izvješća bez obzira što netko drugi kaže. Pogledajmo kako stvarno možete besplatno dobiti kopije svojih kreditnih izvješća.

Zahvaljujući amandmanu na Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju iz 2003., Kongres je ovlastio Saveznu komisiju za trgovinu da naloži da vam kopije vašeg kreditnog izvješća budu besplatno dostupne. Ranije, da biste osigurali svoje izvješće, morali ste platiti naknadu. Od rujna 2005., stanovnici svih pedeset država sada imaju pravo na besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća od Experian, Trans Union i Equifax jednom godišnje.



Dakle, zašto su izvješća bila besplatno dostupna potrošačima? Pa, iako sve tri tvrtke djeluju neovisno o državi, zajedno imaju toliku težinu u određivanju vaše kreditne sposobnosti – i vaših sredstava za život – da je donesena odluka da svatko treba imati pristup svojim osobnim izvješćima na zahtjev. Nadalje, budući da je utvrđeno da značajan broj tih izvješća sadrži pogreške, zastupnici potrošača inzistirali su na tome da ne biste trebali plaćati da biste ispravili tuđe pogreške. Unesite Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju s izmjenama i dopunama iz 2003.

Postoji nekoliko načina na koje možete naručiti svoja besplatna kreditna izvješća, ali postoji samo jedna web stranica koja će vam dati vaša izvješća besplatno: www.annualcreditreport.com. Opet, samo ovo jedno mjesto djeluje u ime Equifaxa, Experiana i Trans Uniona kako bi vam besplatno dalo vaša izvješća.

Također možete nazvati sljedeći besplatni broj kako biste naručili besplatna kreditna izvješća:
1-877-322-8228

Ako želite, možete podnijeti svoj zahtjev u pisanom obliku nakon što preuzmete i ispunite obrazac koji se nalazi na mreži na http://www.ftc.gov/bcp/conline/include/requestformfinal.pdf. Ako odaberete ovu metodu, morat ćete poslati obrazac na:

Usluga zahtjeva za godišnje kreditno izvješće

Poštanski pretinac 105281

Atlanta, GA 30348-5281



Za više informacija o Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju i Saveznoj komisiji za trgovinu posjetite sljedeću stranicu: http://www.ftc.gov/bcp/conline/pubs/credit/freereports.htm

Prilikom naručivanja izvješća možete zatražiti i svoj FICO rezultat. Za razliku od vašeg besplatnog kreditnog izvješća, platit ćete malu naknadu – obično između 5 i 7 USD – da dobijete svoj rezultat. Ako odlučite saznati svoj rezultat, možete koristiti kreditnu karticu za plaćanje svoje transakcije. Tri nacionalna ureda za kreditna izvješća mogu vam također pokušati prodati druge usluge dok provjeravate informacije za svoje besplatno kreditno izvješće. Ove usluge uključuju upozorenja, ali vam vjerojatno neće trebati. Odaberete li neku od drugih ponuda, usluga će vam biti naplaćena, pa pripazite što birate.

Odabir kreditnih kartica – osnove

Zaista postoji nevjerojatna raznolikost kreditnih kartica dostupnih današnjim potrošačima; broj opcija je jednostavno nevjerojatan. Praktično svaka tvrtka ovih dana ima