HEKLANJE

Izbjegnite zamke pri kupnji na Ebayu pomoću ovih prijateljskih savjeta

TEMU APP 100 E KUPON

Kao i na svakom drugom tržištu, trgovanje na eBayu nije bez problema i poteškoća.

Prije svega, valja napomenuti da je eBay mrežni posrednik tržišta/transakcija. To samo postaje sredstvo za susret kupca i prodavača.



Zbog svoje online prirode, eBayev aukcijski popis kupcima nudi širok izbor robe. Kupcima je također omogućena ocjena prodavatelja putem povratne ocjene prodavatelja. To pomaže kupcu da odluči hoće li ili ne nastaviti trgovinu.

S druge strane, prodavači imaju koristi od šire publike zbog popularnosti Interneta i eBaya. eBay im omogućuje jednostavno, brzo i opsežno objavljivanje.

Kada eBay spoji kupca i prodavača, transakcije uistinu počinju, ali i glavobolje.

Čak i uz automatiziranu prirodu većine današnjih transakcija, eBay je još uvijek izgrađen na osnovnom temelju trgovanja: povjerenju.

Dobar dio povjerenja uključen je u trgovanje na eBayu. Kupac mora vjerovati da prodavatelj navodi legitiman artikl i da će on ili ona isporučiti taj artikl nakon plaćanja. Prodavatelj, s druge strane, mora vjerovati kupcu da će platiti u potpunosti i bez skrivenih začkoljica.

Evo nekoliko problema na koje možete naići prilikom korištenja eBaya.

– Prodavatelj ne isporučuje proizvod



Ovo je najveći strah kupca. Međutim, to je također jedna od najčešćih prepreka s kojima se kupci susreću. Obično, prilikom sklapanja posla, prodavatelj će kupcu e-poštom poslati upute za kupnju. To obično uključuje upute za plaćanje. Prodavatelj će tada obećati isporuku artikla po primitku uplate.

Ukoliko kupac nakon ispunjenja svog dijela ne dobije artikl u dogovorenom roku, treba odmah pokušati kontaktirati prodavatelja. Ako se to pokaže neuspješnim, on ili ona trebaju podnijeti žalbu eBayu za pomoć u vezi s transakcijom.

– Prodavatelj isporučuje drugačiji/neispravan proizvod



Ponekad je trgovanje glatko. Sve ide po rasporedu. Međutim, po primitku artikla kupac uviđa da se artikl bitno razlikuje od opisa na eBayu.

Što bi kupac trebao učiniti u vezi s tim?

Dobra komunikacija između kupca i prodavatelja obično dovodi do brzog i zadovoljavajućeg završetka bilo kojeg trgovačkog spora. Ovo bi uvijek trebao biti prvi korak pri rješavanju spora.



– Prodavatelja nije moguće kontaktirati za pitanja prilikom sklapanja posla

Većina sporova dolazi zbog loše komunikacije između prodavatelja i kupca. No ako se s prodavateljem ne može kontaktirati, to predstavlja veći problem za kupca, pogotovo ako je ta osoba već izvršila plaćanje artikla. Kontaktiranje eBaya može pomoći u rješavanju ovog problema i oni su ponekad voljni dati dodatne informacije o prodavatelju.

Mogućnosti kućnog poslovanja

Ako želite raditi od kuće, postoje mnoge poslovne mogućnosti koje možete istražiti. Možete postaviti dnevni dom za djecu, osobe s