HEKLANJE

Kako prekriti sijede: Vaš potpuni vodič

TEMU APP 100 E KUPON

Sijeda kosa je tvrdoglava i ponekad ju je teško obojiti. U nekim slučajevima poprimi zadimljenu neprirodnu boju, a u drugim slučajevima jednostavno uopće ne prekriva. Dakle, kako postići 100% prekrivanje sijedih svaki put kada bojite kosu?

Ključ je u odabiru prave boje za vaš tip kose. Postoji nekoliko vrsta boja uključujući privremenu (ispire se 1 šamponiranjem), polutrajnu (ispire se postupno tijekom otprilike 4 tjedna) i trajnu boju za kosu (ne ispire se). Glavna razlika svakog od njih je snaga razvijača koji se koristi u svakom. Razvijač boje je sastojak koji je odgovoran za potiskivanje boje ispod sloja kutikule tako da se ne može isprati.



Kod sijede kose, ovaj sloj kutikule je izuzetno kompaktan i teško ga je otvoriti, što otežava prodor boje u vlas kose. Ako u tome ne uspijete, boja se neće primiti ili će se vrlo lako isprati i izblijediti tijekom sljedećih nekoliko šamponiranja. Kako biste bili sigurni da ćete svoju boju unijeti u vlas kose, koristite trajnu boju s najmanje 20 volumena vodikovog peroksida (H2O2) kao razvijača.

Razlika u boji kose uzrokovana je količinom pigmenta koji se nalazi u pramenovima kose. Plava kosa ima najmanje pigmenta, zatim crvena, a zatim smeđa i crna. Sijedoj kosi u potpunosti nedostaje pigment boje. Kako biste vratili boju u sijedu kosu, morate proći kroz sve faze ovisno o tome koju boju želite postići. Ako želite plavu kosu, postupak je prilično jednostavan. Sve što trebate učiniti je koristiti zlatnu boju. S druge strane, ako želite smeđu kosu, trebate odabrati boju s crvenom ili toplom bazom kako biste dobili prirodan izgled smeđe. Ako koristite zelenu ili pepeljastu podlogu, dobit ćete zelenkasti ili dimljeni odljev.

Kada bojite sivu boju, također biste trebali ostaviti boju maksimalno onoliko vremena koliko dopuštaju upute. Na taj ćete način dati boji dovoljno vremena da se učvrsti u tvrdoglavim i grubim sijedim nitima. Jedini trenutak kada možete štedjeti na vremenu je ako vam je kosa 30% sijeda ili manje. U tim će slučajevima sijeda kosa upiti dovoljno boje da izgleda kao da imate prirodne pramenove i možete izbjeći da vam ostatak kose postane pretamni.

Dakle, ako ste imali loše rezultate kada je u pitanju prekrivanje sijedih, slijedite ove savjete kako biste dobili potpuno prekrivanje i svaki put ćete imati prekrasne rezultate.

Lasersko poboljšanje kože

Ah, radosti moderne tehnologije. Plastična kirurgija ima koristi od našeg napretka u tehnologiji baš kao i svaka druga industrija ili