HEKLANJE

Kreditne kartice s trenutnim odobrenjem – prednosti online prijave

TEMU APP 100 E KUPON

Dobivanje trenutnog odobrenja za kreditnu karticu – a ponekad i dobivanje trenutnog pristupa za njezino korištenje – sada se može učiniti za manje od 60 sekundi. Bez gužve, bez strke kao u stara vremena kada je za dobivanje kreditne kartice trebalo mjesec ili više. Ako niste bili svjesni koliko trenutno vaše odobrenje može biti, sada je vrijeme da saznate.

Internetska tehnologija i sigurnost – iza kulisa trenutnog odobrenja



Kako je nastala kreditna kartica s trenutnim odobrenjem? Odgovor je da je Internet potpuno promijenio način na koji banke izdavatelji kartica mogu istraživati informacije o potrošačima i donositi odluku o kreditnoj sposobnosti podnositelja zahtjeva. Gotovo svaka velika financijska institucija koja izdaje kreditne kartice – uključujući Chase, CitiBank, American Express, HSBC i druge – sada vam omogućuje korištenje interneta za ispunjavanje njihove prijave na mreži uz potpunu sigurnost, podnošenje zahtjeva jednim klikom i zatim brojite sekunde dok donose odluku. U većini slučajeva, ako je vaša kreditna sposobnost dobra do izvrsna, bit će vam odmah odobreno i kreditna kartica će biti na putu do vas u roku od nekoliko dana.

Iza kulisa, kreditne kartice s trenutnim odobravanjem koriste brzinu interneta i sofisticirane komunikacijske mreže stvorene za bankarsku industriju. Kada podnesete prijavu, banke sada mogu jednostavno potvrditi vaš identitet i provjeriti kod jednog ili više od tri nacionalna kreditna ureda – Experian, Equifax i Trans Union – kako bi osigurale da vaš FICO rezultat ispunjava njihove kriterije za prijavu. (Vaš FICO rezultat je matematički izračun koji obavlja svaki kreditni ured koji ocjenjuje vašu kreditnu povijest na ljestvici od 0 do 800.)

Prednosti trenutnog odobrenja

Ako se pitate zašto biste željeli iskoristiti ovu uslugu trenutačnog odobrenja za dobivanje sljedeće kreditne kartice, postoji nekoliko dobrih razloga:

1. Mnoge banke povremeno nude posebne promocije za svoje kreditne kartice, kao što je 0% APR-a na kupnje i/ili prijenose stanja za određeno vremensko razdoblje ili bonus putne milje kod zračnih prijevoznika. Ovo su ponude za koje možda nećete čuti ako ne pretražujete internet tražeći kreditne kartice s trenutnim odobrenjem.

2. Može biti korisno brzo saznati hoće li vam kreditna kartica biti odobrena ako vam treba dodatni kredit za vaše poslovne ili osobne potrebe. Za korištenje papirnatih prijava i američke pošte obično će biti potrebno 4 do 6 tjedana prije nego što saznate jeste li odobreni.

3. Ponekad možete dobiti trenutni pristup dijelu kreditne linije koji vam banka odobri. Na primjer, neke banke će vam ponuditi 300 do 500 dolara koje možete odmah iskoristiti pomoću koda koji vam daju.



4. Podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu pomoću sigurne internetske stranice zapravo može biti sigurnije od ispunjavanja papirnatog zahtjeva sa svojim osobnim podacima i slanja istog. Sigurne internetske stranice koriste 128-bitnu enkripciju koja se smatra neprobojnom u području računalne sigurnosti. (Možete znati kada se nalazite na sigurnom internetskom mjestu jer vaš web preglednik sadrži malu ikonu koja izgleda kao katanac na dnu stranice.)

Osjećajna prednost

Dakle, sljedeći put kada budete razmišljali o potrebama svoje kreditne kartice i osjećali da možete imati koristi od nove kreditne kartice, razmislite o kartici za trenutno odobrenje. U današnjem brzom svijetu, možda ćete se složiti da ovaj novi oblik dobivanja kreditne kartice ima puno smisla za potrošače.



Autorsko pravo 2005. Ed Vegliante.