HEKLANJE

Kreditni savjeti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste poput mnogih ljudi, ili imate lošu kreditnu sposobnost ili ste imali lošu kreditnu sposobnost u nekom trenutku svog života. Tužna je činjenica da većina ljudi nije obrazovana o kreditima i njihovim pravima. Amerika je puna zabluda, zbog vrtnje činjenica s obje strane prolaza. U stvarnosti, potrošači postaju plijen i tvrtki za popravak kredita i agencija za izvješćivanje o kreditima kao što su Equifax, Experian i Trans Union. U ovom ću članku govoriti o nekim brzim i jednostavnim činjenicama koje bi vam mogle pomoći da održite bolji kreditni identitet. Svakim danom kredit sve više i više ulazi u naše živote. Imati barem pristojan kredit više nije nešto što trebate imati ako želite kreditnu karticu, sada vas to može koštati posla ako vam je kredit loš.

Prvi savjet: Zove agencija za naplatu



Jeste li znali da možete spriječiti agencije za naplatu da zovu? Ne, ne morate proglasiti bankrot niti promijeniti broj telefona. Činjenica je da jedno jednostavno pismo može zaustaviti poziv, legalno, mrtav na mjestu. Na CreditLiberty.com postoji primjer pisma za izvršavanje ovog zadatka. Ovaj brzi zadatak odmorit će vaš telefon. Ako agencija za naplatu koja primi vaše pismo nastavi zvati, može biti kažnjena zbog toga.

Drugi savjet: Uklanjanje stavki/ispravljanje stavki iz vašeg kreditnog izvješća

Dopušteno vam je, zakonski, osporiti bilo koji podatak koji se nalazi u vašem kreditnom izvješću. Na primjer, možete osporiti sljedeće:

  • Autentičnost računa
  • Podaci zadnje uplate.
  • Datum kreiranja računa.
  • Povijest plaćanja.
  • Stanje računa.
  • Prethodne adrese.
  • Aliasi.
  • Status računa
  • I više.

Uglavnom, sve što vidite u svom kreditnom izvješću može se osporiti agenciji koja ga je objavila. Upamtite, agencija za kreditno izvješćivanje ima interes zadržati što više negativnih informacija o vama. To je ono što njihovoj usluzi daje vrijednost i način na koji zarađuju. Danas su te agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti postavile poveznice na svoje web-mjesto za osporavanje informacija, ali svejedno biste trebali znati kako zakon funkcionira jer ga s vremena na vrijeme doista krše. U svakom slučaju, nemojte sjediti u čahuri misleći da ne možete ništa učiniti u vezi sa stavkama u svom kreditnom izvješću – možete!

Treći savjet: Sve zasluge nisu iste.

Postoje tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje: Equifax, Experian i Trans Union. Vaše će se kreditno izvješće razlikovati za sve tri agencije. To može biti manja razlika ili može biti velika, kao što su neprijavljeni loši računi, neprijavljeni dobri računi ili kombinacija. Kada podnesete zahtjev za kredit, osim za veliku kupnju kao što je kuća i ponekad vozilo, vjerovnik će obično povući vaš kredit od samo jedne agencije.

Kao što sam spomenuo, možete imati loš kredit s jednim izvješćem, pristojan kredit s drugim izvješćem i dobar kredit s posljednjim izvješćem. Ako tvrtka povuče iz izvješća jedan, bit ćete odbijeni. Međutim, ako pronađete tvrtku koja povlači iz izvješća tri, možda ćete dobiti odobrenje. Važno je znati što sva tri vaša kreditna izvješća sadrže u sebi. Kada vam se odbije, obratite pozornost (ili pitajte) za agenciju za kreditno izvješćivanje koja je korištena. Zapiši ovo. Ako imate kreditni dosje kod druge agencije koji je dobar, a oni ga nisu povukli, pokušajte tražiti kredit negdje drugdje.



Ovo su samo tri savjeta koji vam mogu pomoći da održite bolji kreditni identitet i stil života.