HEKLANJE

Kućni tretmani za paučaste vene

TEMU APP 100 E KUPON

PRIRODNI TRETMANI ZA PROŠIRENE I PAUKOVE VENE

Proširene vene i teleangiektazije (paučaste vene) vidljivi su znakovi problema s venskom insuficijencijom, gdje venska krv izlazi iz normalnog protoka krvi u već zagušenu nogu.



Paučaste vene su blagi oblik venske insuficijencije, koji su kozmetički neprivlačni, ali općenito nisu opasni niti prijete zdravlju.

Varikozne vene su ozbiljniji oblik venske insuficijencije koji može pratiti druge simptome, uključujući bol, bol, žarenje, bol, lupanje, grčeve, umor mišića i nemirne noge. Tijekom vremena, kronična venska insuficijencija može dovesti do oštećenja kože i mekog tkiva.

Vensku insuficijenciju uzrokuju zalisci u venama koji su pokvareni. Ovi zalisci sprječavaju protok krvi natrag u arterije. Ako je njihov integritet ugrožen, krv se može akumulirati i nakupljati. Ovo se stanje pogoršava kod osoba koje sjedile ili su pretile, a pogoršano je i zbog hormonalne neravnoteže koja se nalazi u trudnoći ili uz korištenje HNL-a i kemijske kontrole rađanja.

LIJEČENJE VENSKE INSUFICIJENCIJE

Postoji nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti za liječenje paučastih vena i proširenih vena.

Prehrana: Nekoliko promjena u prehrani može pomoći kod pojave pauka i proširenih vena. Postoji nekoliko biljaka, navedenih u nastavku, koje će održati krv razrijeđenom i glatkim protokom. Uzmite u obzir i hranjive tvari potrebne za održavanje jačine vena i kapilara. Povećanje unosa mononezasićenih i zasićenih masti može pomoći. Sve se stanice redovito zamjenjuju, uključujući i stanice u vašem krvožilnom sustavu. Prehrana bogata višestruko nezasićenim mastima nije prikladna za popravak tkiva i često može pogoršati problem povećanjem slobodnih radikala. Vašem su tijelu potrebni kolesterol i zasićene masti za izgradnju čvrstih staničnih stijenki. Ako ste jeli uglavnom ulja sjemenki, vaše tijelo ne dobiva pravu vrstu masti. Razmislite o prelasku na maslinovo ulje za preljeve za salatu i kokosovo ulje i maslac za kuhanje. Također, prehrambeni enzim bromelain može poboljšati cjelokupnu cirkulaciju smanjujući nakupljanje fibrina duž stijenki krvnih žila. Vrlo je jeftin, a dobar za sve vrste poremećaja cirkulacije.

Čišćenje: Kada čistite kožu, krpom za pranje ili lufom izmasirajte područje oko napuknutih vena prvo kružnim pokretima, a zatim pokretima četkanja prema gore prema crijevima. To će poboljšati cirkulaciju.



Ostali tretmani:

 Suho četkanje kože: naučite četkati kožu barem jednom dnevno. Četkanje kože pruža nekoliko prednosti. Prije svega, to je ’tjelovježba” za vašu kožu i donje vene i kapilare. Potiče rast i obnavljanje tkiva povećanjem protoka krvi u tom području. Također pomaže u uklanjanju krvi koja je iscurila iz kapilara difuzijom u intersticijske tekućine radi uklanjanja. Suho četkanje dobro je za cijelu kožu, ali ako patite od pauka ili proširenih vena, četkanje tih područja vrlo nježno kružnim pokretima, a zatim prema gore prema debelom crijevu, nekoliko puta dnevno, može poboljšati njihov izgled.

 Hormoni: Paučaste vene često se povezuju s korištenjem HNL-a i kontracepcijskih pilula. Čini se da visoke razine estrogena iz ovih lijekova pogoršavaju vensku insuficijenciju. Ako koristite kontracepcijske pilule za kontracepciju, možete pitati svog liječnika za formulu s nižom dozom estrogena. Ako ste na HNL-u, razmislite o prelasku na nižu dozu, dodavanju progesterona ili korištenju slabije formule, kao što je krema s estronom.



 Navike: pokušajte podići noge do razine kukova nekoliko minuta nekoliko puta dnevno. Učestalost je u ovom slučaju važnija od količine vremena. Odviknite se i od navike križanja nogu, koljena i gležnjeva. Ako radite za stolom, pokušajte svaki sat provesti nekoliko minuta hodajući. Ako imate posao koji zahtijeva stajanje, pokušajte jednom svakih sat vremena sjesti i podići stopala u razinu kukova.

Mnogi od dolje navedenih hranjivih tvari i dodataka mogu biti unutar vašeg proračuna i dostupni za dodavanje vašem režimu njege kože. Imajte na umu da je neke najbolje koristiti interno (poput vitamina i minerala), a druge samo za lokalnu primjenu.

Tablica – Prirodni interni tretmani za vensku insuficijenciju



Pivski kvasac
Bromelain
Metla, mesnica (Ruscus aculeatus)
Kesten, konjski (Ćsculus hippocastanum)
Koenzim Q10
Ginkgo Biloba
Gotu Kola (Centella asiatica)
Ekstrakt sjemenki grožđa
Zeleni čaj
Bobica gloga
Preslice (Equisetum arvense)
Lecitin
MSM
vitamin A
Kompleks vitamina B
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Cinkov

Tablica – Prirodni vanjski tretmani za vensku insuficijenciju

Metla, mesnica (Ruscus aculeatus)
Kesten, konjski (Ćsculus hippocastanum)
Soli Mrtvog mora
Ginkgo Biloba
Gotu Kola (Centella asiatica)
Ekstrakt sjemenki grožđa
Zeleni čaj
Bobica gloga
Preslice (Equisetum arvense)
Morska trava
MSM
Senkyu (Cnidii Rhizoma)
Vitamin K
Bijela vrba (kora)
Hamamelis (Hamamelis virginiana)

Bolne proširene vene uvijek treba pregledati vaš liječnik jer mogu zahtijevati operaciju. Ako imate asimptomatske proširene vene, dobro je da kažete svom liječniku tijekom redovite kontrole kako bi mogao biti svjestan eventualne vaskularne bolesti ili poremećaja.

Dostupni su mnogi novi komercijalni kozmetički zahvati za smanjenje paučastih vena i proširenih vena, no mnogi od njih jednostavno nisu opravdano dostupni prosječnoj osobi. Čak i ako se koriste takvi postupci, prirodni, jeftini tretmani kod kuće mogu povećati uspjeh skupih postupaka i spriječiti buduće ponavljanje simptoma.

Kopački Rit

Ako želite doživjeti iskonsku prirodu, prirodu u punoj ljepoti, ali i prirodu nesmiljenu i žestoku, tada posjetite Kopački rit. Ondje