HEKLANJE

Lagani kolač od tikvica: jednostavan, neobičan i brz recept

TEMU APP 100 E KUPON

Tart od tikvica: jednostavan, neobičan i brz recept. Današnji je recept ukusni slani tart: jednostavan za pripremu, brz i zasnovan na tikvicama. Ukratko, suočeni smo s ukusnim i zadivljujućim rustikalnim kolačem, koji se može postaviti na stol ili kao glavno jelo ili kao prilog.
Može se pripremiti i dan ranije, što može biti korisno i dobrodošlo ljeti, kada mnogi zalogajnici možda više vole hladna jela od toplih, od kojih se znojite i otežate.
No, krenimo na recept, kao i obično, razlikujući sastojke i pripremu.
Sastojci
To su: svitak gotovog prhkog tijesta; 250 grama tikvica; 10 cvjetova tikvice, 50 grama ribanog pekorina; pola kilograma ribanog parmezana; dva jaja; 150 grama lagane ricotte; dovoljno bosiljka; tek toliko soli i papra.
Priprema
Prva stvar je uzeti tart tavu promjera oko 25 centimetara i obložiti je gotovim prhkim tijestom. Višak tijesta na rubovima treba obrezati nožem.
Tada se posvećujemo bučkama i cvjetovima tikvica, koje moramo pažljivo oprati i očistiti. Zatim se tikvice narežu na kriške, začine solju i ostave da se desetak minuta odmaraju na cjedilu, tako da izgube vegetacijsku vodu. Sad nasjeckamo cvijeće tikvice i nastavimo.
Krenimo opet na tikvice, zatim iscijedimo i začinimo grančicom nasjeckanog bosiljka, ribanim parmezanom, posipom papra, dva jaja razmućena zajedno s ricottom, nasjeckanim cvjetovima tikvice i na kraju ribanim pecorinom.
Sve dobro promiješajte pa ulijte u tavu koja je već obložena prhkim tijestom. Ukrašen je makom, a onda ostaje samo staviti statičnu pećnicu na 180 stupnjeva na sat vremena.
Kad se naša tart / slana pita od tikvica skuha, može se ukrasiti spektakularnim cvjetovima tikvice i posuti svježe mljevenim paprikama i pahuljicama pecorina (moguće iz jame).
Zabavite se i uživajte u obroku!

Avangate pokreće Affiliates program

Avangate, e-Commerce platforma za elektroničku distribuciju softvera, pokrenula je svoj program za partnere, objavili su danas dužnosnici tvrtke. Veliki dodatak