HEKLANJE

Lasik operacija oka – jeste li spremni?

TEMU APP 100 E KUPON

Je li Lasik u vašoj budućnosti?

Milijuni Amerikanaca okreću se Lasik kirurgiji kada im je vid manje od savršenog i kada su umorni od nošenja naočala ili leća. Koji dio oka može uzrokovati sve vaše probleme s vidom? Tvoja rožnica! Kada je oblik vaše rožnice nepravilan, slika na mrežnici je mutna i izvan fokusa. Rožnica je dio vašeg oka koji radi na fokusiranju svjetla i projicira sliku na mrežnicu. Ovo fokusiranje svjetlosti naziva se refrakcija. Tri glavne vrste refrakcijskih grešaka su miopija (kratkovidnost), hiperopija (dalekovidnost) i astigmatizam. Ako ste kratkovidni, teško vidite udaljene predmete. Ako ste dalekovidni, teško vidite stvari izbliza. Astigmatizam je uzrokovan nepravilnostima na površini rožnice ili leće i uzrokuje iskrivljenje slike na mrežnici. Nije neuobičajeno da osoba ima kombinaciju sve 3 greške refrakcije, kratkovidnost, hiperopiju i astigmatizam. Prije Lasik operacije, naočale i kontaktne leće bile su glavni načini kompenziranja nesavršenosti oka.



Što je zapravo Lasik?

Lasik je kratica za Laser-Assisted In Situ Keratomileusis. Keratomileusis je rezbarenje rožnice kako bi se preoblikovala. Kako laser preoblikuje rožnicu, mijenja kut pod kojim vidite slike i stoga značajno jača vaš vid. Ovo preoblikovanje prilagođava i jača moć vaše rožnice da se fokusira na predmete blizu i daleko. Ako ste kratkovidni, vaš liječnik koristi laser da izravna vašu rožnicu koja je previše strma. Ako ste dalekovidni, vaš liječnik koristi laser kako bi vašu rožnicu učinio strmijom jer je previše ravna. Za astigmatizam, laser se može koristiti za izravnavanje nepravilne rožnice u glatkiji oblik. Postoji nekoliko drugih postupaka poput Lasik Eye Surgery koji vam mogu dati ove nevjerojatne rezultate i trajno promijeniti oblik vaše rožnice u samo nekoliko minuta.

OK, uvjeren sam, što sad?

Započnite razgovorom s obitelji, prijateljima i suradnicima. Koga poznajete da je bio na operaciji Lasik? Jesu li imali dobar ishod? Koliko su dugo bili bez posla? Koliko su platili? Jesu li morali platiti ukupnu cijenu prije operacije? Bi li vam preporučili svog kirurga? Zatim naoružani ovim informacijama počnite istraživati s kojim kirurgom biste željeli zakazati prve konzultacije. Postavljajte puno pitanja i vodite bilježnicu sa svim detaljima koje naučite. Napravili ste svoj prvi korak prema boljem vidu s Lasik kirurgijom!