HEKLANJE

Ne zanemarujte ovih 7 simptoma neravnoteže hormona.

TEMU APP 100 E KUPON

1. Stabilno debljanje
Ako imate trajnih problema s prekomjernom težinom, to ne znači uvijek nepravilnu prehranu. Prekomjerna težina može biti znak hormonske neravnoteže. Poremećaji u razini kortizola “hormona stresa”, koji proizvode nadbubrežne žlijezde, mogu dovesti ne samo do debljanja, već i do nakupljanja masnih naslaga u određenim dijelovima tijela.
2. Smanjen libido
Nizak spolni nagon također može biti jedan od simptoma hormonske neravnoteže. Hormon androgen proizvodi se i kod muškaraca i kod žena, a njegov nedostatak može izazvati smanjenje libida.
3. Umor
također može biti znak hormonske neravnoteže, posebno ako osoba dovoljno spava, ali se probudi već osjećajući umor. To se može dogoditi zbog promjena u razini istog kortizola koji se proizvodi u vrijeme stresa i emocija.
4. Obeshrabrenost lošeg raspoloženja te loše raspoloženje i razdražljivost, anksioznost i depresija mogu djelomično biti uzrokovani disfunkcijom štitnjače i povišeni Razine TSH kao rezultat hipotireoze.
5. Nesanica i prekinut san
Poremećaji spavanja često se pojavljuju kod žena tijekom menopauze. Nesanica i prekinut san mogu se pojaviti zbog velikih promjena u hormonalnoj ravnoteži. Nažalost, ovi poremećaji spavanja samo pogoršavaju stvari.
6. Pretjerano znojenje
Ovaj neugodni simptom može ukazivati ​​i na hormonalnu neravnotežu. Napadi vrućine (osjećaj vrućine), noćno znojenje mogu se pojaviti zbog poremećaja u radu endokrinog sustava, uslijed čega se proizvodnja ili smanjenje serotonina smanjuje ili povećava.
7. Žudnja za slatkim
Još jedan znak hormonske neravnoteže je pretjerana ljubav prema slatkišu, koja može biti uzrokovana poremećajima u štitnjači (s hipotireozom i hipotireozom).

Mentor za vaše poslovanje

Dio vašeg kućnog poslovnog plana za uspjeh mora uključivati iskusnog online poslovnog mentora. Poslovanje kod kuće na internetu ne razlikuje

Tunel ispod švicarskih Alpa

Za većinu ljudi u svijetu švicarske Alpe predstavljaju čudo prirode, ali profesionalnim vozačima i trgovcima one predstavljaju nužno zlo na