HEKLANJE

Njega kože koja stari – što je kemijski piling?

TEMU APP 100 E KUPON

Kao što naziv govori, Kemijski piling ljušti kožu kemikalijama. Također se naziva dermapeeling ili chemexfoliation. Skidanjem sloja kože omogućuje stvaranje nove kože, koja je nova i svježa te bez bora. Kemijski piling se koristi za uklanjanje fotostarih oštećenja kože.

Kako se radi kemijski piling za njegu kože – kod kemijskog pilinga na kožu se nanose kemijske otopine. Izbor i snaga kemikalije ovisi o željenim rezultatima. Za blagi piling koriste se blage kemikalije i tako dalje. Ponekad se lagani piling ponavlja tijekom vremena kako bi se postigao željeni učinak. Blagim pilingom uklanjaju se površinske bore i oštećenja od sunca. Za oštećeniju kožu, poput kože sa staračkim pjegama, pjegama i acetinskim keratozama, koristi se srednji piling.



Njega kože i jačina kemikalija – ovisno o oštećenju kože i željenim rezultatima, dermatolog odlučuje o vrsti pilinga koju će izvesti.

Kemikalije za njegu kože i piling – uobičajene kemikalije za piling uključuju alfa hidroksi kiseline, trikloroctenu kiselinu, karbolnu kiselinu i druge kemikalije.

Njega kože i nuspojave kemijskog pilinga – kemikalije ljušte staru kožu i to je poput opeklina od sunca. Ono što liječnik radi je da ukloni staru kožu do određene dubine. To prirodno uzrokuje crvenilo i ljuskanje kože. kako se nova koža formira, crvenilo i ljuskanje nestaju. Kod srednje dubokog ili dubokog kemijskog pilinga na koži se mogu pojaviti mjehurići i otekline uz crvenilo i ljuštenje koje može trajati i do dva tjedna.

Njega kože i nelagoda kod kemijskog pilinga – rezultat je određene nelagode jer se koža ljušti. Liječnik će vam propisati neke losione za smanjenje nelagode. Neko vrijeme treba izbjegavati izlaganje suncu i zaštititi se od sunca dok se ne formira nova koža i sve nuspojave ne nestanu. Kemijskim pilingom uklanjaju se površinska oštećenja kože. Obratite se svom liječniku za dodatne pojedinosti.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Sve o njezi kože lica

‘Njega kože lica’ više je stvar discipline nego bilo što drugo. Rutina njege kože lica je ono što vam treba