HEKLANJE

Odabir kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Koliko “unaprijed odobrenih” ponuda kreditnih kartica dobijete poštom u prosječnom mjesecu koje vas kao da viču da prihvatite ponudu prije nego što istekne? Ako ste u potrazi za kreditnom karticom, odvojite malo vremena za kupovinu svih ponuda kako biste dobili najbolju kreditnu karticu koja vam je dostupna.

Prvo pogledajte uvjete i odredbe kreditne kartice. To su naknade povezane s kupnjom karticom, prijenosom stanja na karticu, podizanjem gotovine i zakašnjelim naknadama. Možete jednostavno usporediti godišnji postotak između ponuda kreditnih kartica. Godišnja postotna stopa način je mjerenja koliko vas kredit zapravo košta. Čuvajte se promjenjivih godišnjih postotnih stopa – a ako razmatrate ponude kreditnih kartica s promjenjivim APR-om, saznajte koliko se često stopa može mijenjati, kako utječe na financijske troškove koji vam se naplaćuju svaki mjesec i na čemu se stopa temelji.



Drugo, saznajte naplaćuju li dotične kartice godišnju članarinu. Godišnje naknade mogu iznositi od 25 do 100 USD godišnje, a neke platinaste kreditne kartice naplaćuju nekoliko stotina dolara. Ovo je naknada koju morate plaćati svake godine samo zato što imate karticu u svom novčaniku – čak i ako nikada ne kupite ili prenesete stanje na račun. Ako ćete plaćati godišnju naknadu na kreditnoj kartici, trebale bi postojati nagrade ili niske stope zbog kojih se naknada isplati platiti.

Pogledajte razdoblje odgode kreditne kartice. Mnoge kartice dat će vam oko 56 dana da izvršite plaćanja bez kamata, bez financijskih troškova, samo plaćanjem cjelokupnog duga na vrijeme. Kartice koje nemaju ovo besplatno razdoblje mogu vam naplatiti financijsku naknadu od datuma kada izvršite kupnju na kartici ili od datuma kada je svako terećenje knjiženo na račun. Također uzmite u obzir transakcijske naknade i druge naknade povezane s posjedovanjem kreditne kartice. Skoro svaka kreditna kartica izdat će naknadu ako uzmete predujam u gotovini ili izvršite uplatu nakon datuma dospijeća. Saznajte naplaćuje li se mjesečna naknada na računu ili ne kada ne kupujete – postoje neke kreditne kartice koje će vas teretiti mjesečno čak i ako karticu niste izvadili iz novčanika, a to su naknade koje jednostavno možete izbjeći odabirom kreditne kartice koja nema te dodatne naknade.

Također biste željeli razmotriti programe nagrađivanja koje nudi svaka kreditna kartica za koju se namjeravate prijaviti. Ako često putujete, ima smisla pogledati programe nagrađivanja koji vam donose snižene cijene letova, hotela i najma automobila kada putne troškove i karte kupite kreditnom karticom. S vremenom će vaše kupnje rezultirati besplatnim putovanjem, što kreditnu karticu s programom nagrađivanja putovanja čini izvrsnim izborom za one koji često putuju. Vrlo popularan oblik programa nagrađivanja kreditnom karticom je ponuda povrata novca. Ove će kreditne kartice nagraditi potrošače s 1% do 5% povrata gotovine za sve njihove kupnje – ili se vraćaju na kreditnu karticu ili šalju kao ček vlasniku kartice. Ovo bi mogla biti dobra kartica za vas ako svaki mjesec u cijelosti otplaćujete svoja dugovanja – jer kartica s povratom gotovine obično ima veći postotak od kartica bez programa povrata gotovine.

Najvažnije pri odabiru kreditne kartice je ne skočiti na prvu ponudu koja stigne poštom. Zaista trebate posvetiti malo vremena radeći domaću zadaću i učeći o različitim kreditnim karticama koje su vam dostupne kako biste dobili najbolje stope i najbolje ponude za svoje kupnje kreditom.

Mjere pomoći gospodarstvu

Vlada je na sjednici u utorak, 17. ožujka, donijela ukupno 66 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa. Mjere se

Kako izraditi video tutorijal?

Trebate besplatan program pomoću kojeg ćete vrlo jednostavno moći snimiti vaš rad na računalu. Jing project je odličan izbor! Bez