HEKLANJE

Poslovni savjeti za darivanje za blagdane

TEMU APP 100 E KUPON

Budite prvi koji će reći ‘Sretni praznici’

Iako je možda moderno kasniti na blagdansku uredsku zabavu, nije moderno slati blagdanske darove kasno. Pošaljite svoje blagdanske darove ranije kako biste ostavili dojam. Razmislite o slanju košare s darovima tjedan nakon Dana zahvalnosti. Također možete razmisliti o slanju dara za proslavu Nove godine oko 28. prosinca. Slanjem blagdanskih darova u različito vrijeme od ostalih tvrtki vaši će se darovi istaknuti!



Budite kreativni, ali obzirni

Ljudi kažu: “Misao je ta koja se računa” kada dobiju dar. Međutim, ako dar koji pošaljete nema nikakve veze s interesima vaših klijenata, oni će pomisliti: “Vau. Nisu uopće razmišljali o ovom daru.”

Provjerite znate li što vole vaši klijenti i zaposlenici prije nego što odaberete njihove ovogodišnje darove. Ako su strastveni igrači golfa, razmislite o tome da svojim klijentima ili zaposlenicima date Nike torbe za golf ili darovnu košaru punu osnovnih potrepština za golf kao što su loptice za golf, alati za dizanje i markeri za golf. Kada dajete hranu, uzmite u obzir sva ograničenja u prehrani zbog vjerskih ili medicinskih razloga. Pobrinite se da vaši darovi odgovaraju željama vaših klijenata i zaposlenika kako biste ostavili pozitivan, dugotrajan učinak ove blagdanske sezone.

Kvalitetni darovi zaslužuju otmjeno pakiranje

Nitko ne voli vidjeti dar zamotan u novine ili papirnatu vrećicu. Kako biste izbjegli probleme s zamatanjem u zadnji tren, razmislite o odgovarajućem priboru za zamatanje koji vam je potreban kako bi zamatanje vašeg dara bilo jednako spektakularno kao i dar koji skriva.

-Kartice

Čestitka nije nužno dio procesa zamatanja poklona, ali često se kartice prilažu uz darove. Dajte ljudima do znanja koliko ih cijenite prilažući karticu s promišljenom porukom unutra. I svakako dobro provjerite pravopis imena klijenta jer i najmanja pogreška može upropastiti vaš dar.



-Ukrasni papir

Investirajte u lijepu ambalažu za poklon. Ne morate kupiti najskuplji papir za zamatanje, ali trebate uložiti u nešto kako bi primatelj znao da niste slučajno pokupili dar na dan kada ste mu ga dali.

– Vrpce, mašne i volani



Nema potrebe pretjerivati s ovim priborom za zamatanje darova. Lijepa mašna, međutim, može biti savršen završni detalj na poklonu.