HEKLANJE

Refinanciranje nakon bankrota – savjeti za dobivanje odobrenja

TEMU APP 100 E KUPON

Refinanciranje nakon bankrota može biti vaš prvi korak prema ponovnom uspostavljanju kreditne sposobnosti. Uz zajam osiguran vašom kućom, možete se kvalificirati za relativno niske stope. Poboljšanje vaše prijave s vremenom, imovinom i uvjetima također će pomoći u nižim cijenama.

1. Sredite svoje kreditno izvješće



Prije nego što započnete potragu za refi zajmodavcem, provjerite je li vaše kreditno izvješće ažurno i točno. Kod otpuštanja iz stečaja često može doći do pogrešaka u vezi sa stanjem računa. Kako biste se kvalificirali za najbolje cijene, važno je da su sve informacije točne. Obavijestite agenciju za prijavu ako primijetite bilo kakve probleme.

Besplatnu kopiju možete dobiti od jedne od agencija za kreditno izvješćivanje ili od tvrtke za praćenje kreditne sposobnosti. U ovom trenutku možete također htjeti zatražiti svoj kreditni rezultat kako biste vidjeli gdje ste. Ocjene od 650 ili više kvalificiraju vas za konvencionalne stope, dok sve ispod spada u drugorazredne kredite.

2. Poboljšajte svoju aplikaciju

Vrijeme je najbolji način da se smanji značaj bankrota. Optimalno, čekanje dvije godine omogućuje vam da se kvalificirate za konvencionalne stope hipoteke. Ali čak i čekanje od šest mjeseci do godinu dana može smanjiti vaš zajam za dva do četiri boda.

Drugi načini da povećate svoje kvalifikacije su mali dug, značajne rezerve gotovine i veliki prihod. Odabir povoljnih uvjeta, kao što je hipoteka s prilagodljivom kamatnom stopom, također može pomoći.

Ako jednostavno želite unovčiti svoj kapital, potražite druge vrste zajmova, poput kreditne linije ili druge hipoteke. Ove vrste kredita imaju niže troškove zatvaranja s različitim pogodnostima odbitka poreza.

3. Potražite najbolju ponudu financiranja



Gotovo svatko može dobiti odobrenje za refinanciranje, čak i nakon bankrota. Ono na što se stvarno želite usredotočiti jest dobivanje najbolje ponude financiranja. Stoga proširite svoju pretragu kako biste uključili regionalna imena i preporuke brokera.

Zatražite procjenu stopa zajma i troškove zatvaranja. Usporedite brojke i pročitajte detalje. Odaberite samo onaj kredit koji vam nudi najbolju moguću ponudu. Sada uloženo vrijeme isplatit će vam se u uštedama u godinama koje dolaze.