HEKLANJE

Savjeti za affiliate marketing – Počnite na pravi način

TEMU APP 100 E KUPON

Prva stvar koju biste trebali učiniti ako želite pokrenuti affiliate marketing na pravi način je kupiti proizvod za sebe. Ako vas je affiliate marketing privuklo čitajući da je moguće zaraditi bez trošenja vlastitog novca, činit će se korak unatrag predložiti da počnete trošenjem novca, ali postoji dobar razlog zašto biste trebali ozbiljno razmislite o prihvaćanju ovog savjeta.

Što znate o proizvodu koji ćete promovirati? Ako niste probali proizvod, sve što ćete znati je ono što su vam drugi ljudi rekli, a “drugi ljudi” su vjerojatno vlasnik proizvoda i njegov/njezin marketinški tim. Ne mislite li da su možda samo malo pristrani? Istina je da čak i da je proizvod potpuni puran, i dalje bi vam govorili da je orao. Jedini način na koji ćete doista znati što proizvod radi jest da ga kupite i sami isprobate.



Tek kada ste kupili i upotrijebili proizvod, bit ćete u poziciji da ga učinkovito promovirate jer ćete tada točno znati što može učiniti, za razliku od onoga što bi vlasnik želio da vjerujete da može. Uvidjet ćete da može postojati ogromna razlika između prodajne ponude koju su zamislili autori tekstova i stvarne izvedbe proizvoda. Budući da ste stvarni korisnik proizvoda, to znači da ćete biti u poziciji da napišete autentične recenzije o proizvodu umjesto da ponavljate reklamni tekst.

Sljedeće je ono što mi se dogodilo prije nekoliko mjeseci kada sam pronašao novi proizvod (e-knjigu) koji je izgledao kao da će biti od velike pomoći mnogim posjetiteljima moje web stranice.

Nakon što sam pročitao prodajno pismo, već sam mentalno sastavljao svoju recenziju i predviđao da ću zaraditi hrpe partnerskih provizija. Dok sam preuzeo svoju kopiju knjige i pročitao nekoliko poglavlja, odbacio sam svoj plan za promociju knjige.

Jedna od prvih stvari koja mi je pala na pamet je da je knjiga sadržavala mnoge tiskarske pogreške i očite pravopisne pogreške. Nazovite me izbirljivim, ali ako osoba traži od mene da platim knjigu, mislim da nisam nerazuman očekujući da u njoj nema tipfelera i pravopisnih pogrešaka. Postalo je još gore: nisam morao dugo čitati prije nego što sam primijetio neke odlomke koji nisu imali smisla; bilo je očito da nešto nije u redu tijekom operacije rezanja i lijepljenja, a to nije otkriveno tijekom završne lekture. Zapravo, sumnjao sam da se itko potrudio lektorirati knjigu prije objavljivanja.

Pokazalo se da je sadržaj samo ponavljanje starih ideja plus neke zastarjele reference. Jedna od autorovih preporuka bila je da izradite članke koji će se predstavljati kao vaš vlastiti rad lijepeći zajedno odlomke izvučene iz članaka drugih autora. Iz cjelokupnog stila knjige mogao sam zaključiti da je velik dio teksta napisan upravo tom tehnikom (otuda i broj pogrešaka izreži i zalijepi). To je, unatoč tzv. autorovim prosvjedima u suprotnom, plagijat, a plagijat je čista krađa.

Nadajmo se da nikada nećete pronaći tako veliki jaz između prodajne stranice i stvarnog sadržaja u bilo kojem partnerskom proizvodu koji odlučite promovirati, ali, ako ne kupite proizvod i ne testirate ga, nikada nećete znati promovirate li puricu ili orao. Vaši će kupci. Vaša nevoljkost da uložite u uzorak proizvoda mogla bi vas stajati kredibiliteta, a oporavak od toga mnogo je teži nego povrat troška proizvoda iz buduće prodaje.