HEKLANJE

Što očekivati od uklanjanja tetovaže

TEMU APP 100 E KUPON

Iz ovog ili onog razloga, pojedinci se često odlučuju na uklanjanje tetovaže. Možda prikazuje bivšu ljubav koja više nije dio života te osobe ili možda jednostavno više ne želi tu specifičnu tetovažu na svom tijelu. Bez obzira na razlog, to često postane razmatranje koje se ne smije poduzeti bez ozbiljnog razmišljanja.

Ako razmišljate o uklanjanju tetovaže, prvo što trebate učiniti je dogovoriti termin kod lokalnog liječnika ili dermatologa kako bismo razgovarali o vašim željama. On/ona će pregledati tetovažu, njezino stanje i zatim će odrediti koja je metoda najbolja za potpuno uklanjanje. Važno je napomenuti da uklanjanje tetovaže uključuje operaciju koja, sama po sebi, nosi potencijalne rizike i nuspojave. Čak i najjednostavniji kirurški zahvat može rezultirati komplikacijama, stoga pažljivo razmislite o uklanjanju tetovaže. Zbog toga je tako važno provjeriti želite li doista tetovažu prije nego što krenete s njezinom primjenom.



U većini slučajeva, vaš liječnik ili dermatolog moći će vam dati objašnjenje korak po korak kako će se postupak izvesti, koliko će trajati i kakvu vrstu oporavka možete očekivati. Razumljivo je da će mjesto operacije neko vrijeme biti osjetljivo i vjerojatno će rezultirati nekom vrstom ožiljka. Međutim, s vremenom će se oboje smanjiti sve dok ožiljci ne budu minimalno vidljivi. Konačan odgovor o razini ožiljaka ovisit će o veličini tetovaže. Veća slika će rezultirati većim ožiljkom nego, na primjer, mala tetovaža leptira. Kao što se i moglo očekivati, određena područja tijela su osjetljivija i stoga je veća vjerojatnost da će biti osjetljiva na bol.

Nakon što se donese odluka o uklanjanju tetovaže, dogovorit će se termin za zahvat. Ovo može, ali i ne mora biti ambulantna operacija, što će se odrediti prema svim komplikacijama koje se pojave tijekom postupka, cjelokupnom zdravstvenom stanju pacijenta i/ili vjerojatnosti alergijske reakcije na bilo koji lijek koji se daje. Često se pacijenti drže preko noći na promatranju prije nego što se pošalju kući. Važno je da pacijenti razgovaraju s kirurgom o mogućim rizicima povezanim s zahvatom.

Trošak uklanjanja tetovaže može biti prilično visok, osobito ako je tetovaža velika. Većina društava za zdravstveno osiguranje neće pokriti te troškove osim ako se tetovaža mora ukloniti iz medicinskih/zdravstvenih razloga. Inače će puna financijska odgovornost biti dodijeljena pacijentu koji mora smisliti način na koji će platiti operaciju. Mnoge bolnice nude plan plaćanja onima koji si ne mogu unaprijed priuštiti ukupne troškove. Dogovori za bilo koju vrstu plana plaćanja moraju se napraviti prije operacije i moraju biti odobreni od bolničkog odjela za naplatu.

Ovaj se članak koristi samo u informativne svrhe. Ovdje sadržane informacije nisu namijenjene za korištenje umjesto ili u kombinaciji s profesionalnim medicinskim savjetima ili preporukama za postavljanje tetovaže. Prije odluke o tetoviranju ili uklanjanju iste, pacijent se mora posavjetovati s ovlaštenim liječnikom radi medicinskog savjeta i/ili kako bi se odredio najbolji način djelovanja za njegove/njezine individualne zdravstvene potrebe.