HEKLANJE

Studija slučaja: Brendiranje male tvrtke od strane Maid In The Shade

TEMU APP 100 E KUPON

Učinkovito brendiranje ključno je za širenje vaše male tvrtke. Maid in the Shade primjer je kako dvije žene poduzetničkog duha i predanosti mogu stvoriti uspješan posao uz naporan rad i čvrst brend. Posluju već gotovo 20 godina i zapošljavaju preko 30 ljudi. Smatraju da je njihovo brendiranje važan dio razvoja njihova poslovanja.

Logo sluškinje u sjeni, kojeg nazivaju “metlastim”, bio je ključni element u njihovom brendiranju. Logo je nasmijana metla sa sunčanim naočalama. Ova privlačna slika ostaje u mislima ljudi i pomaže im da se istaknu među svojim konkurentima. Dobivaju mnogo pozitivnih povratnih informacija o svom slatkom imenu i logotipu.



Sluškinja u hladu željela je naglasiti kako svojim klijentima ne pružaju samo usluge čišćenja, već im daju više kvalitetnog vremena u životu. To bi moglo značiti više vremena za obitelj, prijatelje, projekte i rekreaciju. Za komercijalne klijente, vrijednost Sluškinje u hladu bila bi u tome što bi mogli povećati produktivnost zaposlenika i steći više poštovanja od svojih klijenata tako što bi uvijek imali čisto radno mjesto. Još jedan element koji su željeli prikazati u svom imidžu je da su dobro etablirani, profesionalni i vrijedni povjerenja.

Sluškinja u sjeni nedavno je ažurirala svoju web stranicu kako bi izgradila svoj imidž. Dodali su Flash sekvencu na svoju početnu stranicu, prikazujući niz slika s ljudima koji uživaju u vremenu sa svojom obitelji i prijateljima. Čist, profesionalan izgled web-mjesta zaslužio je mnogo komplimenata i pomogao u stvaranju slike da su dobro uspostavljena tvrtka. Također, bolja upotrebljivost dovela je do povećanja stope konverzije njihovih klijenata. Otkako su pokrenuli novu stranicu, vidjeli su veći postotak posjetitelja koji ispunjavaju obrazac “zahtjev za ponudu”, što često dovodi do većeg poslovanja.

Osim marketinga, Maid in the Shade gradi svoje poslovanje tako što je ugledna tvrtka za koju se predstavlja. Održavanje zadovoljnih klijenata pomoglo im je da održe stabilan rast dok su zadržali svoje trenutne klijente.