Tajne ljepote ne skrivaju se samo u boci — mogu se pronaći i u našem hladnjaku!

Zahvaljujući tehnološkom napretku, stručnjaci za dermatologiju uspjeli su promatrati učinak naše prehrane na teksturu i izgled naše kože.

Mnoga nedavna istraživanja u dermatologiji potvrđuju da najvažniji čimbenik u njezi kože ne ovisi samo o kozmetici koju nanosimo (koja, naravno, čini razliku), već iu velikoj mjeri o našoj prehrani.



Dakle…koju bismo dijetu trebali primijeniti da bismo izgledali sjajno?

VODA
Naše tijelo sastoji se od 70 posto vode; stoga je logično da će nedostatak dovoljnog unosa vode utjecati na naš izgled.

Zato je pijenje vode nedvojbeno najlakši i najučinkovitiji način sprječavanja znakova starenja, održavanja kože glatkom i tijela zdravim.

KAKO VODA UTJEČE NA NAŠU KOŽU?
Voda eliminira toksine u našem tijelu koji se svakodnevno nakupljaju u kontaktu sa zagađivačima, duhanskim dimom, stresom i drugim izvorima stvaranja slobodnih radikala. Konkretno, slobodni radikali glavni su uzrok kožnih bolesti i preranog starenja.

Voda ne samo da koži daje mladenački izgled, već i eliminira sve te elemente koji uzrokuju pojavu akni. Akne nastaju nakupljanjem bakterija, ulja, mrtve kože i prljavštine na koži. Čak i onima s masnom kožom i problemima s aknama, voda je potrebna da ispere unutarnje i vanjske nečistoće.

Osim toga, voda pomaže vitaminima i hranjivim tvarima da lakše prostruju tijelom. Konkretno, surađuje sa svim tjelesnim organima u distribuciji vitamina E, C i B12, koji pomažu u održavanju kože glatkom i mladom.

KOLIKO VODE TREBAM PITI DNEVNO?
Obično se preporučuje da osoba popije najmanje litru i pol vode, iako mnogi dermatolozi preporučuju povećanje doze na dvije ili tri litre dnevno.



KADA JE BITNO PITI VODU?
Vrlo je važno piti i nadoknaditi izgubljenu tekućinu nakon vježbanja ili sunčanja. Ne zaboravite da je voda dobra ne samo za vaš organizam nego i za vaš vanjski izgled.

VODA IZNUTRA I VODA IZVANA
Prilikom čišćenja kože lica ili tijela najbolje je da voda bude mlaka. Jako vruća voda može pretjerano isušiti kožu, no na odgovarajućoj temperaturi njezina moć čišćenja je ogromna.

TRIK ZA LJEPOTU
Ujutro popijte vodu; pomoći će eliminirati podbuhlo ili otečeno lice.



Tko bi rekao da će voda postati jedna od najrelevantnijih tajni ljepote u novom tisućljeću?