HEKLANJE

Transakcije kreditnim karticama računa trgovca

TEMU APP 100 E KUPON

Račun u bilo kojoj financijskoj instituciji koji dopušta prihvaćanje kreditnih kartica i prenosi iznos izravno na bankovni račun po vašem izboru naziva se račun trgovca. Kreditne kartice se prihvaćaju putem softvera za obradu računala, terminala za kreditne kartice, putem telefona ili internetskog virtualnog terminala.

Postoji mnogo institucija koje rade sa softverom, internetskom opcijom ili bilo kojim terminalom po vašem izboru. Iako ovo zvuči jednostavno, moglo bi se pojaviti nekoliko problema kao što su prerađivačke tvrtke koje su ispod standarda, prekomjerni troškovi, zamrznuta sredstva, dodatni troškovi posrednika. Pravilan izbor trgovačkih usluga može donekle otkloniti ove probleme. Aplikacija gee naplaćivat će se za gotovo sve račune trgovaca, a u slučaju da nema naknade, vjerojatno će se razlika nadoknaditi prodajom opreme ili softvera ili naplatom transakcija.



Proces transakcije, iako malo kompliciran, traje samo nekoliko sekundi. Za obradu transakcije kreditnom karticom putem interneta, kupac odabire proizvode s web-mjesta trgovca, a zatim odjavljuje artikle. Zatim se odlučuje za plaćanje kreditnom karticom. Preglednik se povezuje s poslužiteljem hosta i pruža obrazac za plaćanje. Podatke o kreditnoj kartici kupac unosi u obrazac za plaćanje koji je potpuno povjerljiv te daje autorizaciju transakcijskog procesa klikom na gumb „završi narudžbu“. Informacije se prenose na sigurni poslužitelj glavnog računala putem SSL enkripcije. Sada se sigurni glavni poslužitelj povezuje s bankom za obradu trgovca putem treće strane kao što je Secure Payment Gateway koji povezuje banku za obradu putem fiksne mreže. To se također može učiniti izravno jer neki procesori imaju vlastiti sigurni pristupnik plaćanja i ne trebaju usluge treće strane.

Procesor unakrsno provjerava valjanost kartice i njezine mreže kao što su Master Card ili Visa te potvrdu dostupnosti sredstava. U slučaju da je transakcija odobrena, procesor dobiva kod za autorizaciju ili procesor daje kod Secure Payment Gatewayu. Payment Gateway zatim pretvara autorizaciju u enkripciju i šalje web poslužitelju trgovca koji zatim dovršava narudžbu. Web poslužitelj trgovca šalje potvrdu pregledniku kupca. Dospjeli iznos se zatim prenosi iz banke vlasnika kartice u banku za obradu Trgovca. Banka trgovca tada može prenijeti novac u lokalnu banku trgovca unutar sljedeća tri dana.

Poslovni bonton

Konsolidacijski zajmovi spajaju sve vaše dugove i račune u jedno plaćanje. To znači da ako imate nekoliko mjesečnih rata ili