HEKLANJE

Vaša prva kreditna kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Ako nikada prije niste bili zaduženi ili ste mladi, dobivanje kreditne kartice može biti teško. Začudo, zajmodavci više vjeruju ljudima koji su bili dužni i vratili su ih više nego ljudima koji nikada nisu imali duga. Iako se može činiti da je teško dobiti karticu ako je niste prije dobili, postoje neki načini da dobijete kreditnu karticu. Ako niste sigurni kako dobiti svoju prvu kreditnu karticu, ovaj bi vam članak mogao pomoći.

Provjerite svoje kreditno izvješće



Prvo što morate učiniti je provjeriti kopiju svog kreditnog izvješća. To će vam reći imate li problema s kreditom, a ako postoje pogreške, možete ih otkloniti. Ako je vaš kreditni rejting dobar onda ne biste trebali imati problema s dobivanjem kartice.

Prijavite se svojoj banci

Nakon što utvrdite da je vaša kreditna sposobnost dobra, trebali biste se prijaviti za svoju karticu. Prvo mjesto gdje biste trebali početi je vaša banka. Ako imate stalni posao i niste imali problema s kreditom, tada će vam banka vjerojatno dati karticu s niskim limitom od vjerojatno nekoliko stotina funti. Sada kada imate karticu, možete je koristiti, a ako plaćate svoje račune na vrijeme, vaš će se kreditni limit polako poboljšavati.

Pohranite kartice

Ako vam banka ne želi izdati kreditnu karticu, možete poboljšati svoju kreditnu sposobnost kupnjom kartice trgovine. Iako ove kartice imaju vrlo visoke stope, ako potrošite malo na njih i vratite to onda će vam se kredit brzo poboljšati.

Nemojte pretjerivati

Jedna stvar koju biste trebali izbjegavati je podnošenje zahtjeva za više kartica odjednom. Ako to učinite, pokrenut će se kreditni proces za svakoga i vaša će kreditna ocjena dodatno oslabiti. Podnošenje zahtjeva za mnogo kartica čini vas financijski nestabilnim i umanjuje vaše izglede da dobijete jednu dobru karticu.



Čuvajte se ‘nenadmašnih’ ponuda

Ako se prijavljujete za karticu, možda smatrate da je najbolja opcija prihvatiti jednu od ‘nevjerojatnih’ ponuda koje dobivate poštom svaki dan. Ti vam poslovi nude stvarno niske kamatne stope i govore vam da ste već prethodno odobreni. Sve što oni pod tim misle je da imate prethodno odobrenje za prijavu, ali još uvijek možete biti odbijeni, a čak i ako niste, malo je vjerojatno da ćete dobiti cijene koje oni navode. Ako ćete plaćati svoj dug svaki mjesec, tada kamatne stope u početku nisu važne. Prijavite se tvrtki koju poznajete i kojoj vjerujete i to će biti pošteno kada želite ponovno pregovarati o uvjetima.

Osigurane kartice



Jedan od najboljih načina da dobijete svoju prvu karticu je nabava osigurane kreditne kartice. To uključuje plaćanje novčanog depozita koji je zamrznut dok imate karticu. To smanjuje rizik za zajmodavca, a ako pokažete da možete platiti svoje račune, tada možete brzo prijeći na nezaštićenu karticu.

Nikad ne plaćaj naknade

Jedna stvar koju biste trebali izbjegavati kada dobijete svoju prvu karticu je da je zapravo platite. Iako zaštićene kartice zahtijevaju polog, postoje druge tvrtke koje naplaćuju bezbroj naknada prije nego što se dočepate kartice. Ako je to slučaj, možda ćete otkriti da samo naknade pojedu pola vašeg salda, što gotovo poništava smisao dobivanja kartice. Čak i ako karticu dobivate prvi put, ne biste trebali platiti za tu povlasticu.



Alati za preuređenje doma

Postoje profesionalni poduzetnici za izgradnju kuća koji imaju veliku kolekciju alata za preuređenje kuće koje mogu koristiti kako bi pravilno