HEKLANJE

Vjenčano prstenje dar za cijeli život

TEMU APP 100 E KUPON

‘S ovim prstenom se vjenčavam’. Najljepše riječi ikad izgovorene. Riječi koje spajaju muškarca i ženu u vezu vječnosti. To se radi navlačenjem prstena na prste mladenke i mladoženje. Vjenčani prsten igra najvažniju ulogu u spajanju dva srca u ljubavi za cijeli život.

Nije ni čudo da se vjenčano prstenje bira s velikom pažnjom, jer ono je za cijeli život. Muško vjenčano prstenje obično je izrađeno od običnog metala, a žensko vjenčano prstenje izrađeno je od dragog kamenja, poput dijamanata i drugog dragog kamenja. Ovih dana, naravno, čak i muškarci više vole nositi prstenje optočeno dragim kamenjem. Postoji zlatno vjenčano prstenje, vjenčano prstenje od bijelog zlata, vjenčano prstenje od platine i još mnogo toga.



Vjenčano prstenje dolazi u različitim stilovima, poput onih običnih i onih s graviranjem. Vjenčano prstenje treba odgovarati osobnosti mladenke i mladoženja. Na raspolaganju su setovi vjenčanog prstenja za par, koji su izrađeni od istog metala i optočeni istim dragim kamenjem. To ga zapravo čini još uzbudljivijim. Zamislite da oboje nosite prstenje sličnog stila. Siguran sam da je to lijep osjećaj da smo dio jednog drugoga.

Vjenčani prsten je simbolika ljubavi koja nema kraja i vrti se u krug. Jeste li znali da se u nekim zajednicama smatra lošom srećom kupiti vjenčano prstenje zajedno sa zaručničkim prstenjem.

Vjenčani prsten se nosi na domalom prstu. Ruka na kojoj se nosi ovisi o tradiciji svake zemlje. U zapadnom svijetu nosi se na lijevoj, au nekim drugim zemljama na desnoj ruci. Razlog zašto se nosi na prstenjaku je taj što se u davna vremena prstenjak smatrao prstom ljubavi i tako je nastala tradicija nošenja prstena na ovom prstu.

U Europi postoji običaj da se ime supružnika i datum vjenčanja ugraviraju unutar vjenčanog prstena. Ovisno o kulturi, prstenje nositelj, koji je obično malo dijete koje nosi prstenje na jastuku, ili kum koji je zadužen za vjenčano prstenje i daruje ga u trenutku kada je potrebno.

Ako dogovarate dan vjenčanja i kupujete vjenčano prstenje, bilo bi lijepo imati na umu tradiciju i značenje vjenčanog prstenja. Iako se mnogi ljudi odlučuju ne slijediti tradicionalno vjenčanje, zabavnije je uključiti neke od tih tradicija i učiniti ga nezaboravnim danom za vas, s sjećanjima koja će vam bljeskati pred očima godinama koje dolaze, kad god pogledate svoj vjenčano prstenje. Neka vaš vjenčani prsten ispriča priču o ljubavi.