HEKLANJE

Suprug me naučio neprocjenjivoj lekciji

Jednom me suprug naučio neprocjenjivoj lekciji. Isprva ga nisam razumjela i izlila sam usne. Smatrao sam ga debeloputim i tvrdoglavim magarcem, koji u obiteljski život nije ništa razumio. I tek nakon nekog vremena shvatila sam koliko je bio u pravu.
Vjenčali smo se daleko od mladosti: on je imao 42 godine, ja – 36 godina. Oboje su se držali, realizirali i imaju svoje stajalište. U početku su bili u euforiji, a onda sam neprimjetno, previše zanesen novim statusom i uređenjem obiteljskog gnijezda, počeo raditi jednu glupost za drugom. Ispušteni step aerobik i satovi engleskog jezika u korist pečenja muffina od malina i čišćenja tepiha.
Nazvao sam ga na posao i zanimala me prodaja segmentnih kuglastih ventila serije Flow-Tek S-19. Šivala je pokrivač od šipanih pokrivača, skupljala “kočnice” za uslugu i glačala plahte s obje strane. Izrezao sam zečeve od filca i smotao lecho. Svladala je dekupaž i soljenje skuše. Izgubila sam kilograme, izlizala se, pokušavajući postati idealna domaćica i dovela do stanja žrtve.
Sjećam se tog dana kakav je i sada. Došla je prva subota u studenom, počela je kišiti poput zeleno-sivog čaja, a svjetla su u kuhinji bila upaljena od jutra. Pio je mlijeko i s iritacijom gledao kako režem sir, hladnu teletinu i rajčice. Tri puta je ponovio da će biti samo mlijeka i da neće biti sendviča. Pokleknuo sam i oprao dasku za rezanje. Napokon nisam mogao odoljeti:
„Gledajte, ne moram služiti, poslužiti pet večera, sterilizirati šalice i WC. Nismo robovi jedni drugima i nisam cijeli vaš život, već samo dio. Sretnom slučajnošću smo se upoznali, zaljubili i pronašli zajednički nazivnik. Točka pristajanja. Mjesto koje je dobro za dvoje. Sve ostalo je osobno. Zato ne pokušavajte prerasti u mene i nemojte stavljati moje interese u prvi plan. Ne trebate biti bolji ili gori, samo budite svoji. Ona koju je volio. Lagana, puna entuzijazma i pogona. A sada se rastvaraš u meni i odlaziš u sjenu.
Bacio je čašu u sudoper i otišao u teretanu. Ostao sam usred uništene kuhinje, pokušavajući probaviti rečeno. S naporom volje progutala je suze, izbacila lisnato tijesto, ostavila lonac na miru i u kofere strpala ukrasne jastuke. Oprala sam se, nazvala učiteljicu engleskog i otvorila dosje s nedovršenom pričom.
Od tada nisam hostesa, nisam veleprodaja čipke ili voditeljica prodaje kuglastih ventila. Ne služim, ne trudim se ugoditi i ne dokazujem ništa. Od tada sam samo ja.
Irina Govorukha

TEMU APP 100 E KUPON

Dajte sebi povišicu u 2006

Kako biste željeli zaraditi više u 2006.? Do 4000 dolara više? Odgovor nije u zarađivanju više, iako to može pomoći,

Nove ekstenzije domena

Uskoro, prema najavi (www.godaddy.com) u promet kreće masa novih ekstenzija domena i to stvarno brdo njih. Neki od zanimljivijih koje