HEKLANJE

Pet čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru osobne kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Danas mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude povlastice kako bi privukle nove kupce u rasponu od uvodnih ponuda s nula posto kamata za prenesena stanja, programa nagrađivanja koji nude zračnu kilometražu i povrat gotovine do programa popusta kod odabranih trgovaca. Iako ove ponude mogu biti vrlo primamljive, postoji pet ključnih čimbenika, od kojih nijedan ne uključuje pogodnosti, koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru kreditne kartice.

NAKNADE



Jedan od prvih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru kreditne kartice je broj naknada povezanih s korištenjem kartice i ukupni iznos svih naknada ako nastanu. Tvrtke mogu naplaćivati različite naknade, a najčešće su godišnje naknade, naknade za zatvaranje, naknade za prekoračenje limita i naknade za zakašnjenje. Budući da ne naplaćuju sve tvrtke iste naknade i da se visina naknada također može razlikovati, važno je pročitati sva sitna slova i detalje koji prate svaku ponudu kreditne kartice.

Godišnja naknada

Godišnja članarina je članarina ili participacija koja se naplaćuje za posjedovanje kartice. Godišnja naknada može varirati od 25 do 50 USD.

Naknada za zatvaranje

Neke tvrtke također naplaćuju naknadu za zatvaranje kada se račun zatvori. Ova naknada također spada u raspon od 25 do 50 USD.

Naknada za prekoračenje ograničenja

Naknada za prekoračenje ograničenja procjenjuje se kada zbroj vaših kupnji i naknada premaši iznos kredita koji imate na raspolaganju za nove troškove. Općenito govoreći, ova naknada iznosi oko 25 USD.



Naknada za zakašnjenje

Zakašnjele naknade naplaćuju se kada plaćanja kasne. Neke tvrtke procjenjuju zatezne naknade već jedan dan nakon datuma dospijeća plaćanja. Zakašnjela plaćanja također mogu izazvati povećanje vaše godišnje postotne stope.

GODIŠNJA POSTOTAK



Godišnja postotna stopa (APR) daleko je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru kreditne kartice. APR, koji se navodi kao godišnja stopa, je kamatna stopa koja se primjenjuje na nepodmirena dugovanja. Poželjnije su niske cijene jer to znači da ćete manje plaćati korištenje kreditne kartice. Jedna kreditna kartica može primijeniti različitu APR za prijenos stanja, gotovinske predujmove i kupnje.

KREDITNO OGRANIČENJE

Također biste trebali uzeti u obzir razinu kredita koja se nudi pri odabiru kreditne kartice. Kreditni limit je iznos novca koji je dostupan za kupnje, gotovinske predujmove, prijenose stanja, naknade i financijske troškove. Kreditni limiti mogu početi već od 200 USD za kreditne kartice robnih kuća i ići u tisuće za glavne kreditne kartice (Visa i MasterCard) ovisno o vašem kreditnom rejtingu i prihodu.



OSIGURANI STIHOVI NEOSIGURANI KARTE

Još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru kreditne kartice je je li kartica osigurana ili nezaštićena. Korisnici osiguranih kreditnih kartica plaćaju depozit za dobivanje kredita. Ove ponude često se sviđaju dvjema kategorijama pojedinaca, onima koji su vrlo mladi i imaju poteškoća u dobivanju kredita i onima koji imaju nedostatke u svojim kreditnim izvješćima koji ih sprječavaju u dobivanju neosiguranog kredita. Kreditni limit za osigurane kreditne kartice obično se određuje prema iznosu vašeg depozita.

Neosigurane kreditne kartice daleko su najrasprostranjenije kartice i obično imaju više kreditne limite.

GRACE PERIOD

Posljednji čimbenik koji treba uzeti u obzir, razdoblje odgode, je vrijeme koje morate platiti u cijelosti saldo svoje kreditne kartice bez prikupljanja kamata. Idealna kartica imat će poček od 25 dana ili dulje. Ako nosite saldo iz mjeseca u mjesec, platit ćete kamate bez obzira na to koliko je dana u razdoblju odgode, pri čemu su samo nove kupnje oslobođene 25 dana. Razdoblje počeka obično nije primjenjivo na gotovinske predujmove i prijenose stanja.

POGODNOSTI I NAGRADE

Iako to nije jedan od pet ključnih čimbenika, ipak sam smatrao potrebnim napisati kratak opis pogodnosti. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude pogodnosti kao poticaj za privlačenje novih kupaca i nagrađivanje lojalnih. Pogodnosti mogu uključivati program nagrađivanja koji vas nagrađuje zračnom kilometražom i povratom novca za vaše kupnje. Neke kartice također nude popuste kod odabranih trgovaca i registraciju kreditne kartice, što vas štiti u slučaju gubitka ili krađe vaše kartice. Osim ako često koristite kredite, povlastice bi trebale biti posljednja stavka koju uzimate u obzir pri odabiru kreditne kartice jer najveće isplate obično idu onima koji najviše troše.

Cijene abdominoplastike

Abdominoplastika, poznata kao zatezanje, vrlo je čest kozmetički zahvat. Ako ste zainteresirani za potencijalnu operaciju, morate znati tipične cijene. Cijene