HEKLANJE

Možete li pregovarati sa svojom kartičnom tvrtkom?

TEMU APP 100 E KUPON

Prosječno američko kućanstvo ima dug od gotovo 10.000 dolara na kreditnoj kartici, a mnogi ljudi mogu platiti samo minimalno 2% duga. Čak 2% je 200 USD, a plaćanjem minimalne uplate mogli biste desetljećima plaćati ostatak prije nego što ga konačno isplatite. Budući da će novi zakon otežati podnošenje zahtjeva za bankrot, pametnim se dužnicima može dogoditi da pokušaju dogovoriti bolji ugovor sa svojom kartičnom tvrtkom kako bi lakše podmirili dug. Je li to moguće?

To bi moglo biti moguće, ovisno o vašoj kreditnoj povijesti, kamatnoj stopi i trenutnom stanju. Najbolje je da jednostavno nazovete tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i pitate hoće li vam sniziti kamatu, pogotovo ako ste u prošlosti plaćali na vrijeme. Mogli bi, pogotovo ako im kažete da ste dobili bolju ponudu od druge banke. Međutim, ako ste u prošlosti kasnili s plaćanjem, oni vjerojatno neće biti voljni sniziti vašu kamatnu stopu. To je nesreća, budući da je kašnjenje u plaćanju vjerojatno potaknulo kartičnu tvrtku da povisi vašu kamatnu stopu. Ipak, vrijedi telefonirati; možda ti se posreći.



Ako ste svoje račune plaćali na vrijeme, traženje niže kamatne stope može biti jedina opcija koja vam je dostupna. Izdavači kreditnih kartica neće imati previše razumijevanja za vaše financijske probleme ako primaju isplatu na vrijeme. S druge strane, ako kasnite s plaćanjem, osobito ako kasnite više od tri mjeseca, možda imate neku pregovaračku prednost. Međutim, ta poluga dolazi s nekoliko uvjeta. Možda ćete moći pregovarati o paušalnoj nagodbi za vaš nepodmireni dug, pri čemu kartičarska kuća prihvaća dio vašeg duga i otpisuje ostatak. Često su voljni to učiniti umjesto da vaš dug predaju agenciji za naplatu jer je jeftinije samo podmiriti dug. Iznos nagodbe varirat će ovisno o vašoj kamatnoj stopi, stanju i povijesti plaćanja. Međutim, ova vrsta naselja dolazi s nekoliko vlastitih problema. Što ako nemate novca da sve riješite odjednom? Ako ne možete platiti svoje račune na vrijeme, vjerojatno nemate gotovine koju biste podmirili odjednom. Osim toga, iznos vašeg duga koji se otpisuje prikazat će se u vašem kreditnom izvješću kao nenaplativi dug i ondje će ostati sedam godina.

Izdavač vaše kreditne kartice može, ali i ne mora, htjeti razraditi plan plaćanja, ali ništa vas ne košta pitati ih, a pregovaranje o nagodbi s njima može biti jeftinije za vas nego da se posavjetujete s tvrtkom za konsolidaciju duga. Ako je dug na vašoj kreditnoj kartici velik i jednostavno ne možete izvršiti plaćanja, vrijedi pokušati.

Vi ste ono što jedete

Jedi ispravno. Vaša će vam koža biti zahvalna. Znate da previše alkohola i pušenje mogu dehidrirati i oduzeti kisik vašoj

Prednosti poslovnog podcastinga

Spomenuti podcasting i slika nekoga tko sjedi u svom podrumu s računalom i mikrofonom, sanjajući da će postati profesionalni DJ,