HEKLANJE

Prednosti poslovnog podcastinga

TEMU APP 100 E KUPON

Spomenuti podcasting i slika nekoga tko sjedi u svom podrumu s računalom i mikrofonom, sanjajući da će postati profesionalni DJ, je ono što mnogima pada na pamet. Možda će vas iznenaditi kada saznate da ova tehnologija u nastajanju zapravo postaje glavni marketinški i komunikacijski alat za tvrtke, s potencijalom značajnog doprinosa krajnjoj liniji.

Podcasting je jednostavno čin stavljanja audio programa radijske kvalitete na raspolaganje za preuzimanje putem RSS kanala na računalo, MP3 player ili neki drugi prijenosni medijski uređaj. Slušatelji se samo jednom trebaju pretplatiti na podcast; nakon toga, novi sadržaj im se automatski isporučuje čim postane dostupan. S obzirom da su računala i prijenosni medijski uređaji posvuda, podcasting je moćan alat za tvrtke da prošire svoju robnu marku, poboljšaju “prilijepljivost kupaca” i povećaju prodaju i svoju online vidljivost.



Mala i srednja poduzeća poznata su po tome što su rano prihvatila vrhunsku tehnologiju jer su općenito spremnija isprobati nove stvari koje im mogu pomoći da steknu konkurentsku prednost. Poslovni podcasting je jeftin, učinkovit način za te tvrtke da svoje poruke iznesu pred potencijalne kupce, globalno. A budući da slušatelji imaju vlastiti interes – inače se ne bi pretplatili na emisiju – isporuka specifičnih informacija ciljanoj publici tako precizno donosi veći ROI od bilo koje izravne marketinške ili reklamne kampanje. Ova jedinstvena mogućnost navela je čak i velike tvrtke poput IBM-a, Disneya i General Motorsa da istražuju ili već iskuse prednosti poslovnog podcastinga.

Tvrtke također koriste podcasting za pojednostavljenje poslovnih procesa i poboljšanje interne komunikacije. Umjesto slanja mjesečnih biltena ili provođenja grupnih treninga, poslovni podcasting je učinkovitija metoda za distribuciju i dijeljenje informacija. Jednostavno stvorite podcast i vaša ciljana publika može slušati informacije kad god i gdje god poželi jednostavnim preuzimanjem na svoj prijenosni medijski uređaj. Ne samo da ovo stvara ugodnije iskustvo slušanja, već je i isplativije i oduzima manje vremena od starih tradicionalnih metoda.

Prednosti poslovnog podcastinga tek se pojavljuju; ali, samo je pitanje vremena kada će tvrtke koje koriste ovaj novi medij postati uobičajene. Jeftin, jednostavan za implementaciju i veći ROI, podcasting je jedan od najučinkovitijih alata koje tvrtka može koristiti za komunikaciju s potencijalnim kupcima i razvoj svog poslovanja.

Zidne dekoracije

Kukičane zidne dekoracije su izvanredan način da svoj dom obogatite boemskom atmosferom. Ovi umjetnički izrađeni komadi dodaju teksturu, boje i